„Élmény ismét itt játszani!”

Az augusztus 9. és 11. között lezajlott Nyílt Hungarian Tour második fordulójában Kokol Ferenc, parádés második napjának köszönhetően a nettó felnőtt férfi kategória harmadik helyét szerezte meg. A Bükfürdőhöz ezer szállal kötődő játékost kértük meg, hogy értékelje a versenyt.

 

Hogyan értékeled a Hungarian Tourt?

Végre hazai pályán versenyezhettem! (nevet) Bár nem volt sok időm gyakorolni, megpróbáltam tisztességesen felkészülni erre a megmérettetésre. A rajt nem volt zökkenőmentes, de az első nap utolsó négy szakaszán már remekül éreztem magam a pályán, és nagyon jól játszottam. A folytatásban egy flightba kerültem Krämer Andrással és Rádonyi Kristóffal, akik amellett, hogy a magyar amatőr golf kiválóságai, flight-társaknak is kitűnőek. Talán ennek is köszönhető a második körben elért jó score.

 

Hogyan alakult a verseny hátralévő része?

Ahogy telt-múlt az idő, észrevettem, hogy egész jól állok. Persze, szerencsém is volt, hiszen sokszor kedvező helyre pattant a labda, ahonnan könnyen folytathattam a játékot, aztán a nap végén kijött belőle ez 76-os score. Nem mindennapos élmény számomra, hogy Bükön ilyen nagyszerű eredménnyel játszhatok; lehet azt mondani, hogy bekerültem egy olyan flow-ba, amely meghozta számomra a plusz négyet, és végső soron a Magyar Felnőtt Férfi kategória harmadik helyezését. Az meg csak hab a tortán, hogy mindezt fehér elütőről sikerült elérnem.

 

Milyennek ítéled meg most a pályát, a felújítások után?

Birdland gyönyörű, de nagyon hosszú és technikás pálya, rendkívül nehéz jó eredményt elérni, kiemelten fontos a precíz hosszújáték és a nagyfokú koncentráció. 2018 óta élek Bükön, de már korábban is rendszeresen látogattam a helyi golfklubot. Megéltem azt az időszakot, amikor Birdland még 120 fős versenyeket rendezett és prémium pályaként a virágkorát élte, de azokat az éveket is, amikor szinte teljesen alkalmatlanná vált a játékra. Örömmel látom, hogy a felújítást követően ismét a régi fényében tündököl, fantasztikus greenekkel és fairway-ekkel várja a játékosokat, sőt, egyes golfozók véleménye szerint még jobb formában van, mint valaha. Annyit mondhatok, egy élmény ismét itt játszani!

 

Még egy személyes kérdést, ha megengedsz, hogy van a gyermek?

A kisfiam, Demeter most hat és fél éves, szeptembertől kezdi az iskolát. Próbálom bevezetni a golf világába, egyelőre még barátkozik a sporttal. Már rendes, komoly szettje van, ruhája, kesztyűje, sapkája; remélem, hogy idővel, ha nem is válik versenyzővé, legalább élvezni fogja a golf örömeit, és hogy az apjával kimehet ütögetni a labdát.

  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés