Ezüst a Szürke Medve ölelésében

A XXI. Monarchia Kupáról történelmi ezüstéremmel hazatérő bruttó csapat tagjával, Dr. Bohács Zsolttal beszélgettünk a szenior válogatott szlovákiai szerepléséről.

 

Nemrég ezüstéremmel a nyakadban érkeztél haza Táléból, a Monarchia Kupa helyszínéről. Milyen volt Szlovákia?

Gyönyörű környezetben, egy különleges fekvésű, meglehetősen technikás pályán játszhattunk, érezhető szintkülönbségekkel. A „mászós” terep igénybe vette a fizikai kondíciót, ami kulcsfaktorrá vált a sikeres szereplésben. A greeneket kissé lassúnak, hullámosnak találtam, ez pedig megnehezítette a puttolást.  

 

Mindkét csapatunk a dobogó mások fokán végzett. Minek köszönhető szerinted ez az átütő siker?

Mind a nettó, mind a bruttó csapatunk remek, összetartó közösséggé kovácsolódott. A páratlan csapatszellem az eredményeinken is tükröződött, csak azt sajnálom, hogy a 2-es, 3-as hendikeppel versenyző, stabilan játszó osztrákok a második napon hét ütéssel megelőztek minket, így az utolsó napon hiába szerepeltünk jobban egyéniben, nem tudtuk megelőzni őket. Az időjárással óriási szerencsénk volt, mert bár a torna idejére esőt jósoltak, szinte végig napsütéses, „igazi golfos” időben játszhattunk. Persze, alighogy kihirdették az eredményt, máris leszakadt az ég! (nevet)

 

Milyen tanulságokkal szolgált a Monarchia Kupa a közelgő párizsi Európa Bajnokságra?

A versenyekből természetesen mindig tanul az ember. A Kupán úgy tapasztaltam, hogy bár az ütéseimmel nem volt gond, a puttjaim sajnos nem sikerültek, arról nem is beszélve, hogy a lassú, hullámos greeenek egyszerűen szétszedték a játéktempómat.

 

Mi lesz a következő megmérettetés?

Vasárnap indulok a Pannonia Golf Club ranglistaversenyén, sőt, ha a körülmények is engedik, június 25-én Zalacsányba is ellátogatok, hiszen ekkor kerül sor a Race to Zala Springs idei második fordulójára, amit már nagyon várok!

 

Kép: https://kk.golf-birdie.sk/gallery/nggallery/mt2022/day-1

 

       


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés