Beszéljünk a hcp limitről

Nagy István, a Kisoroszi Magyar Golf Club tulajdonosának nyílt levele a Magyar Golf Szövetséghez. 

 

Kedves Áron!

Rajtad keresztül fordulok az elnökséghez, remélem, tudod továbbítani.

Számos golfozó panaszkodott nekem a hendikep limitekkel kapcsolatban, amivel teljes mértékben egyetértek, és mint golfpálya-üzemeltető és az MGC elnöke, kérem az elnökséget, hogy vizsgálja felül a hcp limitekkel kapcsolatos döntését.

Több szempontból problémás ez a döntésetek. Szinte soha nincs telt házas versenyünk, ami esetleg indokolná a hcp maximalizálását, de ha teltházas nevezési listáink is lennének, akkor is automatikusan kiesnének a legmagasabb hcp-esek, mivel hcp sorrendben fogadjuk el a nevezéseket. Tévedés, hogy ettől egy ranglista verseny rangja magasabb lenne, viszont az indulók száma kevesebb lesz/volt, ami sem a játékosoknak sem a kluboknak nem jó. Ráadásul egy 24-36 hcp-es játékos szintén nem szívesen indul egy kategóriában 40-50 hcp-esekkel, így ez jelentős visszatartó erőt jelent ennek a csoportnak.

Az a javaslatom - hogy ne csak kritizáljak -, több játékossal egyetértve, hogy ne legyen hcp limit legalább a ranglista versenyeken, a magas hcp-esek telt háznál úgy is kiesnek, viszont ha beférnek a mezőnybe, a már kitalált szisztémát annyiban kellene módosítani, hogy a 36 hcp feletti játékosok, amennyiben minimum 5 fő indul ebben a kategóriában, külön legyenek nettóban kiértékelve. Az új játékosokra is nagy szükségünk van, így mindenki fog tudni játszani korrekt feltételekkel. Amúgy ajánlati szinten, klubversenyeken is érdemes lehet bevezetni.

Ha már írok, kérdezem, hogy mi van az elnökválasztáskor felvetett problémámmal a golfoktatók árait, valamint az oktatók besorolását illetően? Abban maradtunk, hogy alakítunk egy csapatot, akik kidolgoznak egy ajánlást a golfklubok felé, mert változatlanul fennáll az a probléma, hogy a magas árak sok jelentkezőt elriasztanak, a pályáknak kevés a játékosa, az oktatók pedig a magas ár, kevés játékos felállásban nagyon jól keresnek. Csak nézzük meg, hogy a kezdő golfozó programból mennyi játékos lett. Ez is lehetne egy értékmérő az oktatók között - hiszen nagymértékben függ tőlük -, hogy kitől mennyi aktív kezdő golfozó kerül ki...

Várom a döntéseteket:

Üdv. Nagy I.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés