Nem normális, ha fáj!

 

Movik Gabriella és négy barátnője jelenleg a spanyolországi Marbellán tartózkodnak, ahol a napsütést élvezve egy fergeteges „csajos golfozáson” vesznek részt. Velük van Dr. Pál Mónika reumatológus is, aki számos golfozónak segített már, hogy ismét önfeledten tudja élvezni a játék örömeit. Mónikát az út során értük utol.

 

Mikor kezdtél el golfozni?

Két éve, de sajnos több megszakítással. Nagyjából háromnegyed éve tart, hogy rendszeresen járok ki, és egy odafigyelő fejlődéssel igyekszem eljutni jobb és jobb eredményekig. Kezdetben Fehér Zsolt volt a segítségemre, jelenleg pedig Brúder Balázs egyengeti az utamat. Mivel teniszezem, a lendület az ütéseimben talán megvan (nevet). Most a pontosságon dolgozunk. Azt gondolná az ember, hogy egyszerű azt a kis labdát eltalálni, de a valóságban ez iszonyatosan nagy koncentrációt igényel. Nagyon ott kell lenni a jelenben – ezt szoktam mondani. Nem szabad gondolatban máshová kalandozni. Emellett nagyon kikapcsol, kellemes időtöltés.

 

Hogy találkoztál a golffal?

Mivel sok teniszező ismerősöm javasolta, egy ideje ott lebegett már körülöttem. Miután a gyerekek felnőttek, a tenisz mellett kerestem egy másik sportágat is, amit aktívan űzhetek. Két barátnőmmel úgy döntöttem, hogy beiratkozunk egy kezdő tanfolyamra… így kezdődött. Sajnos volt egy időszak az életemben, amikor le kellett tennem az ütőt, majd covid és a lezárások alatt visszacsábított az a nagy szép zöld terület.

 

Azt hallottam, hogy rengeteg golfos jár hozzád kezelésekre.

Igen, nagyon nagy szeretettel várom őket is. Nagyon sok teniszezővel foglalkozom, és azt mondhatom, hogy átfedések vannak a két sport között. Számos olyan klienssel foglalkozom, akiket a pályán, játék során ismertem meg.

 

A golfban mire érdemes odafigyelni? Mik a leggyakrabban előforduló sérülések?

Mielőtt elkezdtem volna a golfot, megjelent nálam két idősebb férfi azzal a problémával, hogy a derekuk nem bírja a játékot. A golffal járó forgó, rotációs mozgás, ami a minél szebb swing kivitelezéséhez szükséges, fokozta a fájdalmukat. A rendelőben először derékfájdalmakkal kerestek meg golfosok, de gyakoriak a könyök és térdpanaszok is. Ezek a legjellemzőbbek.

 

Milyen módszereid vannak ezek kezelésére?

Többféle módszert alkalmazunk. A hialuronsav, amit a csípőbe, térdbe, vállakba injekciózunk, aktív eszköz az ízületek feltöltésére.

A másik specialitásom a kollagén terápia, amellyel szép eredményeket lehet elérni a nagy ízületeknél, a térdnél, vállnál, csuklónál. Az ízület környezetébe injekciózott kollagén segíti a károsodott, sérült szövetek megújulását. Azért érdemes róla tudni, mert az aktív sportolóknak egyből segítséget nyújt az ízületi fájdalmaknál, és a WADA (World Anti-Doping Agency, a szerk.) is engedélyezi. Gyorsan jelentkezik a hatása, hosszú távú, rendkívül jó eredményeket hoz.

Ahol dolgozom, komplex fizioterápiás ellátási lehetőség is rendelkezésre áll, a mágnesterápia nyújtás terápiás hatást hoz létre a fájdalmas nyaki és derékszakaszon, és a fájdalmas porckorongokat tehermentesíti.

A lökéshullám terépia hangrezgés-csomagokat juttat le 5-7 centiméter mélyre, ezáltal kicsit fölébresztve a kezelt területet. A mikrocirkuláció javul, a sejtek membránjára hatva pedig az öngyógyítás folyamatát indítja el. A régi panaszoknál is nagyon hatékonyan alkalmazható, akár egy csukló-, váll-, könyökfájdalom esetén.

 

Hol lehet téged elérni, ha valaki szeretne jelentkezni kezelésre?

Medical Point a klinika neve, szeretettel várok mindenkit a 13. kerületi Madarász Viktor utca 47-ben. Keressétek Dr. Pál Mónikát.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés