Csercseszov: „Egy demokratikus diktátor vagyok”

Zsúfolásig megtelt a Groupama Aréna sajtóterme a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros új vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozó sajtótájékoztatójára. Az orosz tréner az elképzeléseiről mesélt, illetve válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

Éltem” – ezt válaszolta nevetve Sztanyiszlav Csercseszov arra az újságírói kérdésre, hogy mivel foglalkozott az oroszországi menesztésétől a magyarországi munkavállalásáig tartó időszakban. Az 58 éves szakember most ismét fejest ugrik a munkába, és úgy véli, nem jelent számára gondot a váltás abban a tekintetben, hogy legutóbb 2016-ban irányított klubcsapatot.

Nagyszerű, nagy múltú klubhoz kerültem. A Ferencvárosnak a szurkolóit sem kellett számomra bemutatni, az Európa-ligában is emlékszem, telt házas meccseket játszottak. Tudom, hogy sokat várnak tőlem. Számukra azt üzenem, a kemény munkában hiszek” – jelentette ki az orosz vezetőedző.

Csercseszov a sajtótájékoztatón elmondta, az FTC-t korábban irányító Szerhij Rebrovot és Peter Stögert is jól ismeri – utóbbit elmondása szerint vagy húsz éve, sőt, mint kiderült, beszélt is munkavállalása kezdetén az osztrák szakemberrel.

Telefonon beszélgettünk egymással. Arról nem egyeztettünk, kik a problémás játékosok a keretben, a taktikát sem ejtettük szóba, két barát társalgása volt az egész. De ha belementünk volna ezekbe, akkor sem osztanám meg a médiával” – szögezte le.

Először is meg kell alaposan ismernem a keretet. Utána a célunk a magyar élvonal megnyerése lesz és természetesen csak utána beszélhetünk bármi másról. Még nem ismerek jól mindenkit, de azt tudom, hogy mindig az én játékosaim a legjobbak. A csapatkapitányunkkal, Dibusz Dénessel már külön leültem beszélgetni – árulta el az edző, hozzátéve: – Nem lenne szép úgy erősítésekről beszélni, hogy még nem ismerek jól mindenkit.

Az orosz edző azt is elmondta, egyelőre nem fordult meg a fejében, hogy orosz válogatott játékosokkal bővítse a keretet. Az utánpótlással kapcsolatban megjegyezte, természetesen könnyebb futballistákat venni, mint kinevelni, de számítani fog fiatal játékosokra is.

Természetesen szóba került Csercseszov messzi földön híres szigora. Az orosz edző úgy véli, „egy profi klubnál szükség van a fegyelemre, nem szabad a széthúzásnak, az egyéni akaratoknak teret adni.

A leendő ellenfelek kapcsán a szakember nem kívánt bőven nyilatkozni, ám megjegyezte, a stábját erősítő Máté Csaba nagy segítségére lesz az NB I-es mezőny feltérképezésében.

A Ferencváros új vezetőedzője német nyelven tartotta meg sajtótájékoztatóját, de felmerült, hogy kíván-e például magyarul megtanulni.

Egészségedre! – replikázott Csercseszov a külföldiek körében talán egyik legismertebb magyar kifejezéssel, majd kiegészítette válaszát: „nem”.

Német nyelvre visszaváltva az edző elmondta, elsődleges célja most, hogy az angol nyelvtudását fejlessze.

Remélem, egy-két hónapon belül már jól fogok tudni beszélni. Egyébként egy dolgot nem értek. Önök az Osztrák-Magyar Monarchia része voltak, nem? Hogyhogy angolul beszélnek itt többen, mint németül?” – viccelődött Csercseszov, aki a sajtótájékoztató végére hagyta edzői filozófiájának összefoglalását.

Egy demokratikus diktátor vagyok” – jelentette ki, rávilágítva, hogy természetesen meghallgatja játékosait, de döntéseket ő hoz.

Sztanyiszlav Csercseszov a csapat téli edzőtáborát követően január 27-én, csütörtökön a Puskás Akadémia otthonában mutatkozik be tétmeccsen a Ferencváros vezetőedzőjeként.

 

Forrás: Nemzeti Sport

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés