Sporttörténelmi tettre készül a magyar női jégkorong-válogatott

Fennállása során először juthat ki a magyar női jégkorong-válogatott az olimpiára: Lisa Haley szövetségi kapitány csapata csütörtöktől vasárnapig a csehországi Chomutovban selejtez, és a négyes torna első helyezettje szerez indulási jogot a februári pekingi téli ötkarikás játékokra – írja az MTI.

 

A női hoki 1998 óta szerepel az olimpia műsorán, a magyarok eddig a közelébe sem jutottak a kijutásnak. Közel tíz éve még a világ negyedik vonalában játszottak, azóta sikerült a világ legjobb tíz csapata közé kerülni, és játszani az elit vb-n. A magyar férfi csapat utoljára 1964-ben játszott olimpián, és az már augusztusban eldőlt, hogy a 2022-es játékokra sem jut ki.
A csapat vasárnap érkezett meg Chomutovba, a selejtező csütörtökön kezdődik,

 

AZ ELLENFELEK SORRENDBEN: CSÜTÖRTÖKÖN DÉLBEN LENGYELORSZÁG, SZOMBATON ESTE NORVÉGIA ÉS VASÁRNAP DÉLUTÁN CSEHORSZÁG.

 

A papírforma és a világranglistás helyezések alapján a zárónapi cseh–magyar dönthet a továbbjutásról. A calgaryi vb-n, augusztus 22-én a csehek 4–2-re győztek, és később a hetedik helyen zártak, míg a történet első elit vb-jén szereplő magyarok a kilencedikek lettek, Dániát előzték meg.

 

A Haley-együttes a múlt héten két felkészülési mérkőzést játszott Győrben a vb-hatodik japánokkal, előbb sikerült nyerni 3–1-re, majd szerdán a vendégek 5–2-vel vágtak vissza.

 

A szövetségi kapitány jelezte, a chomutovi tornán is lesz olyan – szombaton és vasárnap –, hogy 24 órán belül kétszer kell játszani. A japánok ellen az első felvonáson időbe telt, mire felvették a tempót, a másodikon viszont remekül kezdtek. Csak éppen a második összecsapáson idővel kiütközött a fizikai és mentális fáradtság, és az ellenfél nyomására nem tudtak válaszolni.
Ez jó tapasztalat volt, miként reagál a test és a fej ilyen esetekben, és ez tesz minket jobb csapattá. Az a cél, hogy tartósan magas szinten játsszunk, de természetes, hogy van visszaesés. Az első meccsen hibátlan volt az emberhátrányos védekezés, a következő találkozón két gólt is kaptunk így. Emberelőnyben pont fordítva volt: az első nap nem sikerült betalálni, a másodikon kétszer is ilyen helyzetből
– fogalmazott a kapitány a szövetség honlapján.

 

Hozzátette, a hibákból sokat lehet tanulni, az emberhátrányban még keresi a tökéletes párokat, és biztosan mindenki mindent belead majd a jégen.

 

Forrás: Index

Kép: Jegkorongszovetseg.hu

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés