Én voltam a flightunk „anyukája”

 

Hamarosan megjelenő évösszefoglaló kiadványunk, a Kincses Kalendárium hasábjain, a szlovén sportfotós, Ales Fevžer lányával, Eva Kirivel együtt elevenítjük fel a nyári Junior Nyílt Bajnokság legszebb pillanatait. Eva a Zalacsányban töltött három napot a Nyílt „B” Lány kategória győzelmével koronázta meg.

 

Milyen érzés volt részt venni a 32. Magyar Junior Nyílt Bajnokságon és egy járvánnyal és utazási korlátozásokkal sújtott időszakot követően találkozni a világ minden tájáról összesereglett golfjátékosokkal?

Nagyon örültem, hogy külföldön versenyezhettem! A csapatommal együtt egy furgonnal tettük meg az utat Szlovéniából Zalacsányig, könnyen és gyorsan megérkeztünk Magyarországra. A Magyar Nyílt Bajnokság volt életem első nemzetközi versenye, így érthető módon egy kissé ideges voltam a kezdés előtt. A Törökországból érkezett Denizzel és az olasz Grace-el játszottam, akik nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Már jól ismerték Zala Springset és mivel két évvel fiatalabbak nálam, egy valódi családdá kovácsolódtunk össze, ahol a flightunk „anyukája” szerepét töltöttem be. Ez kezdetben szokatlan volt, hiszen a szlovén bajnokságokon mindig én vagyok a legfiatalabb. Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy mind a három fordulót velük játszhattam és nagyon sokat beszélgettünk a játék során. Ez adta a kulcsot a győzelemhez!

 

Milyen élményekkel gazdagodtál a háromnapos bajnokság során? 

A Junior Bajnokság szervezői kiváló munkát végeztek, a pálya fantasztikus állapotban fogadta a résztvevőket. A bajnokság három napja alatt remek hangulat uralkodott és mindenki rendkívül barátságos volt. A nyári forróságra való tekintettel a versenyfelügyelők hideg törülközőket és ásványvizet osztogattak a pályán, ami nagyon jól esett a felhevült játék közben. A starter minden megtett azért, hogy ne idegeskedjünk a versenykezdés előtt. Imádtam a Zala Springs széles fairway-eit és gyors greenjeit! Mivel az erősségem a rövidjáték, még a stresszesebb helyzetekben sem éreztem nyomást. Az utolsó napon játszottam a legjobb kört, amikor a tizenhetes szakaszt lebirdie-ztem és azt reméltem, par alatt fejezem be a játékot. A tizennyolcason aztán három méterről puttoltam, aminek sikerét Deniz és Grace biztatásának köszönhetően: ekkor már tudtam, hogy nem veszíthetek, ez volt életem legcsodálatosabb köre!

 

eva kiri fevzer  

Képek: Eva Kiri Fevžer

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés