Holnap indul a Golfünnep

 

Október 15-én indul a kétnapos szövetségi verseny, a Golfünnep, amely a Pannonia Golf & Country Club pályáján kerül megrendezésre.

 

 

A szezonzáró kétnapos egyéni stroke, majd match play küzdelmeknek, immár hagyományosan, a Pannonai Golf & Country Club ad otthont. A meghívásos bajnokság hat férfi (amatőr és profi felnőtt, junior, mid-amatőr, szenior, MGSZ elnökségi) és három női (junior, mid-amatőr, szenior) válogatottja egyéni és csapatdíjakért mérkőzik. Az első versenynapon a csapat négy játékosának három legjobb score-ja számít majd be a csapateredménybe. A folytatásban az erősorrend alapján, az 1-2., a 3-4. (férfiaknál) és az 5-6. helyezett csapatok single match playt játszanak a dobogós helyek megszerzéséért.

 

2020-ban a junior fiú és lány csapatok győzelmével értek véget az V. Golfünnep küzdelmei. Az egyéni versenyt Kötél Bence (70) és Batta Krisztina (78) nyerte meg.

 

A STARTLISTA szerint, idén az első kört a Kötél Bence-Hoffmann Annamária-Batta Krisztina flight 11.00 órakor kezdi.

 

A GOLFÜNNEP részletes versenykiírása:

MAGYAR VÁLOGATOTT CSAPATOK BAJNOKSÁGA MEGHÍVÁSOS VERSENY

 

2021. október 15-16.
Pannonia Golf & Country Club, Máriavölgy

A verseny rendezője: Magyar Golf Szövetség / Pannonia Golf & Country Club, Máriavölgy

Szabályok: A verseny az R&A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatának, valamint a Pannonia GCC a verseny idejére érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

 

A verseny ideje: 2021. október 15-16. (1 gyakorló nap és 2 versenynap)

 

A verseny helyszíne: Pannonia Golf & Country Club, Alcsútdoboz, Máriavölgy

 

Nevezési díj: Nincs, a versenyen való részvétel a meghívott játékosok számára ingyenes.

 

Nevezések leadása: A mellékelt nevezési lap kitöltésével, amelyet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérünk
- a csapatkapitányok aláírásával - beküldeni. Beküldési határidő: október 11. 12:00 óra (Nevezéssel kapcsolatos további kérdések: +36 70 442 4178)

 

Résztvevő csapatok:

- Junior lány és fiú válogatott csapat
- Felnőtt női és férfi válogatott csapat
- Mid-Amatőr női és férfi válogatott csapat
- Senior női és férfi válogatott csapat
- Profi férfi válogatott csapat
- Elnökségi válogatott csapat
(6 férfi, 4 női csapat.)

Csapatonként 4 játékos, illetve legfeljebb 1 tartalék játékos nevezhető, cserére az első versenykör lezárultáig van lehetőség (írásban, az utolsó flight beérkezését követő 10 percig).

Versenyforma:
1. Első versenykör: Egyéni StrokePlay valamennyi játékos számára, csapatonként a négy egyéni eredményből a három legalacsonyabb kerül beszámításra a csapat összeredményébe. Az első versenynap HCP módosító versenynap.

2. Második versenykör:
Az első kör után kialakult csapatsorrend alapján az 1-2., a 3-4. és (férfiaknál) az 5-6. helyezett csapatok játékosai single MatchPlay-t játszanak egymással a megfelelő helyezésekért (a győzelem 1 pontot, a döntetlen 0,5 pontot ér). Amennyiben valamely csapatpárbaj döntetlen összeredményt hozna, az érintett csapatkapitányok kijelölnek egy-egy játékost, akik Playoff Single MatchPlay-t játszanak egymással („hirtelen halálig”). A PlayOff szakaszok: előszőr a 18-as, majd (ha szükséges) a 9-es szakasz (majd (ha szükséges) ugyanebben a sorrendben felváltva, mindaddig ameddig el nem dől a csapatpárbaj).

A második versenykör single MatchPlay-ek párosításának sorrendje (1-2-3-4) a csapatok által írásban leadott nevezési lapok számozásai alapján kerülnek kialakításra.

 

Startilsta összeállítása: Versenybizottság összeállítása szerint.

 

Versenybizottság: A Versenyszabályzatban foglaltak szerint.

Bírók: A Versenyszabályzatban foglaltak szerint.

 

Díjazás: Csapatok (Érem díjazás)
I. helyezett férfi csapat I. helyezett női csapat
II. helyezett férfi csapat II. helyezett női csapat
III. helyezett férfi csapat III. helyezett női csapat Egyéni StrokePlay kategória (összes játékos egyben, csak az 1. versenykör alapján):
I. helyezett
II. helyezett
III. helyezett

Elütőhelyek:

Pro-k: Profi (arany)
Férfiak: Férfi távoli (fehér)
Nők: Női távoli (kék)
Szenior és Masters férfiak: Férfi standard (sárga)
SzuperMasters férfiak: Férfi közeli (kék)
Szenior nők: Női (piros)
Junior fiúk: Férfi távoli (fehér)
Junior lányok: Női távoli (kék)

Magyar Golf Szövetség

 

Egyéni holtverseny: Az első helyért PlayOff a Bizottság által kijelölt szakasz(ok)on (lásd fentebb). A további helyezéseket az utolsó 9-6-3-1 szakaszok eredményei döntik el.

 

Csapat holtverseny: Amennyiben az első versenykört követően a 2., illetve a 4. helyeken csapat-holtverseny alakul ki, úgy a Bizottság által kijelölt szakasz(ok)on (lásd fentebb) PlayOff dönt a második versenykör helyosztóiba jutásáról. (Az érintett csapatkapitányok által kijelölt egy-egy játékos részvételével).

 

Eredménykártya leadása: Az eredménykártyát a játék befejezését követően a lehető legrövidebb időn belül az erre kijelölt helyen (scoring area) a versenyző és markere által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos az eredménykártyát leadta és a kijelölt helyet elhagyta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

 

Eredményhirdetés: A második napon az összes eredménykártya beérkezése és feldolgozása után.

 

Segítő (Caddie): Caddie-k alkalmazása megengedett.

 

Golfkocsi használata: Elektromos autó használata kizárólag a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges.

 

Budapest, 2021.10.11.
A Bizottság a változtatás jogát fenntartja.

 

 

 

 

Forrás és fotó: Pannonia Golf & Country Club Facebook, Magyar Golf Szövetség, Yulia Stepanova 

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés