Kozák Danuta és Kopasz Bálinték párosa is futamgyőztes

 

Kozák Danuta, Csipes Tamara, Tótka Sándor, Csizmadia Kolos, valamint a Nádas Bence, Kopasz Bálint egység is futamgyőztesként jutott tovább a tokiói olimpia szerdai kajak-kenu programjának előfutamaiból, de Takács Kincső és Balla Virág is eredményesen mutatkozott be.

 

 

A keddi éremeső (egy arany, egy ezüst és egy bronz) után szerdán is vízre szálltak kajakosaink és kenusaink, ráadásul az előző napi főszereplők nagy része ismét megmérette magát. A királyszám (férfi K–1 1000 méter) friss olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint ezúttal Nádas Bencével indult párosban ezen a távon, ugyanígy tett az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám, aki mellé Béke Kornél szállt be.

Bronzérmes Kozák Danuta és Bodonyi Dóra kettőse K–2 500 méteren.

 

Női K–1 500-on is ma rendezték az előfutamokat, a szám címvédője, Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara is érdekelt volt. A női kenu is bemutatkozott az olimpián, Balla Virág és Takács Kincső női C–1 200 méteren ült hajóba. A szerdai műsor nyitóprogramjában is két magyarnak szoríthattunk, férfi K–1 200-on Csizmadia Kolos és Tótka Sándor képviselte hazánkat.

 

Nehézkesen indultak a délelőtti versenyek, a férfi K–1 200 első futamát rögtön vissza kellett fújni rossz rajt miatt. A második viszont nem is alakulhatott volna jobban, Csizmadia ugyanis legyőzte a címvédő brit Liam Heathet, valamint olimpiai rekordot döntött 34.442-es idővel.

Tótka sem maradt adós a jó teljesítménnyel, mert bár az első rajtot miatta lőtték vissza, a másodikat annak ellenére is jól kapta el, hogy óvatos volt, és végül magabiztos győzelmet aratott, legyőzve például a kétszeres világbajnok kanadai Mark de Jonge-ot.

 

 

 

 

Forrás és fotó: Index, Maxim Shemetov/ Reuters

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés