Ungvári Miklós világbajnoki 7. hellyel búcsúzott a magyar közönségtől

 

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós kikapott a vigaszágon, így hetedik lett 73 kilogrammban a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

 

 

A háromszoros világbajnoki bronzérmes magyar ötödik meccsén az azeri Hidajat Hejdarovval találkozott, akivel 1/2-re állt a győzelmi mérlege. A 17 évvel fiatalabb ellenfél neve mellett már két vb-bronzérem, továbbá egy Európa-bajnoki cím is szerepelt.

 

Negyedik csatájukra a 40 éves ceglédi dzsúdós alig húsz perccel a 11 percesre nyúlt negyeddöntője után állt ki, és bő két perc elteltével már két intésnél tartott. Így jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig, amelyből 50 másodperc telt el, amikor egy földharc során a frissebb Hejdarov leszorította az utolsó hazai versenyén küzdő Ungvárit, és ipponnal nyert.

 

Az azeri dzsúdós tisztelete jeléül hosszan gratulált a legyőzött magyar klasszisnak, és felemelte a karját, ugyancsak győztesnek „hirdetve ki" Ungvárit.


A háromszoros Európa-bajnok Ungvári így már csak abban bízhat, hogy ha a hátralévő magyarok jól szerepelnek a vb-n, akkor ranglistás helyezése alapján feljuthat kontinentális kvótát érő helyre. A 100 kilóban 28-adikként kontinentális kvótás helyen álló Cirjenics Miklós pénteken egy jó budapesti meneteléssel feljebb tornázhatja magát a rangsorban, és akkor a kontinentális kvóta Ungvárinak juthat.

A kvalifikációs menetrend szerint 252-en a nemzetközi szövetség vb utáni világranglistájáról kerülnek az olimpiai mezőnybe, a 14 súlycsoportból az első 18 helyezett szerez kvótát. A rendező japánok automatikusan kapnak súlycsoportonként egy indulási jogot. A maradék 120 helyet a közvetlen kvalifikációról épphogy lemaradó versenyzők kapják kontinentális eloszlásban, Európának 25 (13 férfi és 12 női) kvóta jut.

 

Forrás: Index

Kép: Eurosport

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés