Egy teljes újjászületés küszöbén

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Greenfield Hotel Golf & Spa, hiszen a napokban történő nyitást követően a szálloda étterme és lobby-ja megújult külsővel várja a Bükfürdőre látogató vendégeket. A felújítási munkálatok legújabb állomásáról, az idáig vezető hosszú útról a Greenfield marketing menedzsere, Kálmán-Vörös Júlia mesélt nekünk. 

 

Hogyan lett a Greenfield Hotel csapatának tagja?

Eredetileg kereskedelmi vonalon tanultam és abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy alig egy héttel a közgazdász diplomám megszerzése után már meg is kaptam az első munkámat. Amikor pályakezdőként, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő munkatársaként belecsöppentem a marketing világába, még nem volt számottevő tapasztalatom ezen a területen. A létesítmény akkori igazgatója, Vörös Imre kiváló mentorom volt, nagyon sokat tanultam tőle a szakma alapjairól, nehézségeiről, és azt is neki köszönhetem, hogy a marketing és az idegenforgalom világa teljesen beszippantott. Már huszonkét-huszonhárom évesen tudtam, hogy ez az én utam.

Miután Sárvárt elhagytam, Bükfürdőre sodort az élet, ahol egy-két évig az akkor még Radisson néven ismert, ötcsillagos szállodában dolgoztam – ekkor lépett be az életembe a golf. A marketingen kívül mindig is érdekelt az online világ, az, hogy egy weboldal milyen háttérfolyamatok eredményeképpen épül fel és készül le, hogyan működik és készül egy hírlevél. Úgy véltem, ennek a tudásnak, bár független a turizmustól, marketing szakemberként is a hasznát veszem. Birdlandet követően tehát egy webfejlesztő cégnél helyezkedtem el, így sikerült megismerkednem az online világ rejtelmeivel is. 2011-ben azonban visszamentem az akkor már Greenfield nevet viselő szállodába, amelynek csapatában – kisebb-nagyobb megszakításokkal - azóta is marketingesként tevékenykedek. Először akkor hagytam ott a hotelt, amikor 2015-ben megszületett a kislányom – ez fontos mérföldkő volt az életemben. A lányom mostanra már lassan betölti a hatot, nemrég a golfot is kipróbálta, és szinte első látásra beleszeretett. A másik kitérő 2019-ben érkezett el, amikor egy éven át egy másik szállodában dolgoztam, mélyen belül azonban mindig is tudtam, hogy Greenfielden van a helyem, így egy kis idő elteltével visszahúzott a szívem.

 

Minek volt köszönhető Greenfiled varázsa? 

Akármi is történik a világban, a Greenfield és a golfpálya mindig visszahúz, részben azért is, mert az ott dolgozó csapat fontos része az életemnek. Nagyon sok olyan kollégával hozott össze a sors, akik már régóta a szállodában dolgoznak. Úgy vélem, a „régi motorosok” jelenléte egyfajta stabilitást ad a cégnek. Számomra kulcsfontosságú, hogy a munkahelyemen olyan emberek vegyenek körül, akikkel remekül együtt tudok működni, sőt, egy idő után szinte már barátként tekintünk egymásra, Greenfielden pedig éppen ilyen jellegű munkakapcsolatokat sikerült kialakítanom. Amikor 2011-ben, egy félévvel korábbi családi tragédiát követően visszamentem dolgozni a szállodába, úgy éreztem, a sors keze, hogy visszatérhetek arra a helyre, ami nagyon közel állt a szívemhez. Soha nem felejtem el, hogy a szálloda a legnehezebb pillanatokban is mellettem állt. Szeretném megemlíteni golfmenedzserünk, Papp Erzsébet nevét is, aki már húsz éve csapatunkat gazdagítja, és akire már számtalanszor számíthattam szakmai életem során.

 

greenfield.jpg

 

Milyen kapcsolódási pontjai vannak a golffal?

A golfsporttal akkor ismerkedtem meg, amikor már a Greenfield Hotelben dolgoztam, több ízben is volt lehetőségem kipróbálni. Rendszeresen gyakoroltam a szállodához tartozó golfpályán. Alapvetően nagyon tetszett, de mivel az elmúlt öt évben két olyan komoly gerincműtétem is volt, amely sajnos kizárja e gyönyörű tevékenység gyakorlását, a golf mégsem lett az én sportom. Ettől függetlenül például a tavalyi évben is előfordult, hogy egy-egy családi programon újra ütőt ragadtam és kipróbáltam a golfot, hogy a vendégeinkkel is megismertessem, és remekül éreztem magam! Többek között ezért is sajnálom egy kicsit, hogy profi golfjátékosként soha nem fogok pályára lépni.

 

A golfon kívül űzött más sportot is, ami közel állt a szívéhez?

Iskolás éveimben atlétikáztam, rövidtávfutó voltam. Imádtam ezt a sportot és kiváló eredményeket értem el, de sajnos egy bokasérülés miatt arra kényszerültem, hogy abbahagyjam. Mindig is szerettem a közösségi sportokat, még a kézilabdával és a röplabdával is kacérkodtam, de az utóbbi időben - különösen a gerincműtétem óta - inkább a jógát, a piláteszt, és a könnyebb mozgásformákat részesítem előnyben, kiegészítve természetesen közös biciklizéssel a kislányommal és a férjemmel.

 

Hogyan alakult a Grrenfiled elmúlt egy éve?

Az elmúlt év a kettősség jegyében telt, de szerencsére lényegesen több örömteli esemény történt. 2019-ben elkezdődött a szálloda felújítása, és bár szörnyű érzés volt, hogy nap mint nap üres szálloda fogadott minket, végre elindultunk a megújulás útján. 2021 fontos mérföldkő a golfpálya életében, hisz fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepeljük, amit idén méltóképpen meg szeretnénk ünnepelni. Nagyon örülünk, hogy egy teljesen felújított pályával és gépparkkal rendelkező golfpályával várhatjuk golfozó vendégeinket. A szállodánkban, mely május 13-án végre újra megnyithatott, az utolsó csempéig mindent kicserélünk, így hamarosan egy teljesen megújult termékként jelenhet meg a piacon. A felújítás három ütemben jelenleg is zajlik, az első ütem átadása már márciusban megtörtént, de egyelőre vendégeket még nem fogadhattunk. A májusi nyitást követően már az új lobby és étterem fogadja a hozzánk látogatókat, emellett az összes konferenciaterem, a bár és a szalonrész is átalakul. A továbbiakban az óriási népszerűségnek örvendő wellness-részleg felújításán munkálkodunk, illetve újdonságként kialakítunk egy szórakoztató központot: csocsót, billiárdasztalt és golfszimulátort tartalmazó éjszakai bárt is. Szép lassan a három szinten elhelyezkedő szobáinkat is felújítjuk, ilyen módon egy teljes újjászületés várható. Szeretném kiemelni, hogy számunkra az elmúlt, nehézségektől sem mentes év során is fontos volt, hogy a csapatunk teljes létszámában megmaradjon. Bár nem volt könnyű, hiszen szakácsaink nem főzhettek, pincéreink nem szolgálhattak fel, a felújítás során mindenki kivette a részét a közös munkából, ami remekül összekovácsolta a csapatot!

683A904D BD2F 43B5 A56D 76FD066E72A6 

Fotók: Kálmán-Vörös Júlia


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés