Sakk: a női csapat ezüstérmet nyert a Mitropa-kupán

 

A Magyar Távirati iroda közölte, hogy a magyar női sakkcsapat ezüstérmet nyert a 38. Mitropa-kupán.

 
A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a viadalt a svájci szövetség rendezte , tíz ország női- és férfi csapatai négy-négy táblán mérkőztek egymás ellen. A magyar nők – Terbe Julianna, Juhász Barbara, Gaál Zsóka, Terbe Zsuzsanna, Karácsonyi Kata és Juhász Judit – második helye mellett a férfiak hetedikként zártak.

 

A Mitropa-kupa évtizedek óta a közép-európai válogatottak hagyományos sakkversenye. A szervezők a jelenlegi, koronavírus-járvány okozta helyzetben az úgynevezett hibrid lebonyolítás mellett döntöttek: ez azt jelenti, hogy a mérkőzések online zajlottak, azonban egy-egy válogatott játékosai egy közös térben, számítógépek előtt ülve sakkoztak, ellenőrzött körülmények között. A magyar válogatott Budapesten, a Magyar Sakkszövetség versenyterményben vívta a csatákat.

 

Papp Gábor női szövetségi kapitány szerint a csapat elképesztő teljesítményt produkált: „A verseny előtt az erőviszonyokat felmérve a negyedik-ötödik helyezés tűnt reálisnak, de a csapat jóval erején felül teljesítve, parádés játékkal megszerezte az ezüstérmet. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy végig bírták a feszültséget, a kritikus pillanatokban mindig valaki extrát tudott nyújtani. Külön öröm három ifjúsági versenyzőnk kiváló játéka, bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani a felnőttválogatottban is.”

 

A legutóbbi, két évvel ezelőtti Mitropa-kupán a magyar férfiak aranyérmet, a nők bronzot szereztek.

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

Fotó: Origo


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés