Az FTC csoportelsőként lesz ott a BL nyolcas döntőjében

A címvédő Ferencváros 15-11-re legyőzte a Dinamo Tbiliszi csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik, buborékrendszerű budapesti tornáján, így hatosa élén végzett.


Varga Zsolt csapata a Hannovert, majd a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtva a Barcelonetát is legyőzte a Duna Arénában, és mivel számára kedvezően alakult a többi eredmény, a grúzok ellen a csoportelsőség volt a tét. Ezt az ezúttal Varga Dénest és Ioannis Fountoulist, valamint Vogel Somát is pihentető FTC pedig gond nélkül megoldotta, így bemasírozott a sorozat belgrádi nyolcas fináléjába.
Gárdonyi András védte végig a partit, amelyen egy pillanatra sem engedték ki a vezetést a kezükből a zöld-fehérek. Igazából úgy 3-3-ig volt szoros a meccs, amelyen ugyan voltak apróbb kihagyások - ki nem használt kettős emberelőny, blokkok hiánya -, nagyobb gond azért nem akadt. Vámos Márton és Zalánki Gergő révén láthattunk nagy balkezes bombákat, meg különböző felállásokat, amelyekkel Varga Zsolt kísérletezett.


Vigvári Vendel és Sedlmayer Tamás rosszkézen és kapásoldalon is felbukkant, a megint remek Nicolas Constantin-Bicari rosszkéz hátsóból (!) lőtt gólt az egyik fórnál, centerként. Vigvári meg centerből is eredményes tudott lenni. Jansik Szilárd pedig szokás szerint hozta agilis játékát, és a medence minden pontján feltűnt, ráadásul lőtt még két gólt is.
Sok volt a labda nélküli kiállítás, és a 4-4-es negyedik negyedben a gólok száma is, de a lényeg most a győzelem és az azzal járó csoportelsőség volt a B jelű hatosban, így a negyeddöntőben egy viszonylag könnyebb ellenfél, a Marseille lesz majd a Fradi ellenfele.

A Ferencváros kihozta a maximumot ebből a három mérkőzésből. Mindegyiket megnyerte, így a kedvezőtlen előjelek – sérülések, Covid-problémák – ellenére, Varga Dénes pazar visszatérésével két nagyon erős csapatot, a Barcelonetát és a Bresciát is megelőzve csoportelsőként végzett.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája,
B-csoport, 10. forduló,
Budapest, Duna Aréna
FTC Telekom-Dinamo Tbiliszi 15-11 (5-3, 4-2, 2-2, 4-4)
Gólszerzők: Vigvári 3, Vámos 3, Jansik Sz. 2, Jakšić 2, Mezei, Constantin-Bicari, Német, Sedlmayer, illetve Vapenski 2, Magrakvelidze 2, Bitadze 2, Saric 2, Jelaca, Dadnavi, Meskhi

 

Forrás: Eurosport

Kép: Fradi.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés