Westwood az élen

Az Arnold Palmer Invitational harmadik napja egészen váratlan fordulatokat és eredményeket hozott. A 47 éves Westwood az élre ugrott, Jordan Spieth hole-in-one-t ütött, lássuk mi történt Floridában a PGA Tour versenyének szombati, utolsó előtti körében? 

 

 

Conners megállt, Westwood szárnyalt

A 29 éves kanadai, Corey Conners, ezúttal nem igazán találta a ritmust, az első kilencen 2 birdie mellett 2 bogey-t is ütött, a hátsó kilencen ugyan már nem hibázott, de csupán -1-et tudott hozzáadni az összeredményéhez, amellyel a második helyre csúszott vissza. A verseny még nem úszott el – csupán egy ütésnyit „zuhant” –, de az szemmel látható, hogy az első napok remeklése után, mintha kezdene elfogyni a kanadai versenyző.

Lee Westwood ennek az inverzét mutatta: két szürkébb (69, 71) kör után magasabb fokozatra kapcsolt és az első kilencen -4 (közte 5 birdie, 1 bogey) a hátsón -3-mal (1 eagle, 3 birdie, 2 bogey) a játéknap második legjobb eredményével (65) tört az élre.

A 47 éves, sokat látott angol versenyző igazi veterán a PGA Tour és a profi golf világában, jelen állás szerint a 3. PGA Tour győzelmére készül, az elsőt még 1998-ban, míg a legutóbbit 10 évvel ezelútt, 2010-ben sikerült megszereznie.

 

 

 

Lesz egy-két szava az üldözőknek is

Bryson DeChambeau, a szintén amerikai Keegan Bradley és Jordan Spieth is ott van az élbolyban: DeChambeau T2-ben áll jelenleg Conners-szel, míg a játéknap legjobbját (hibátlan 64) hozó Bradley és Spieth T4-ben állnak, mindössze 2 ütésnyi távolságra Westwoodtól. 

Spieth gyönyörű körét egy picit árnyalja a hátsó kilenc második felében ütött két bogey (14. és 17. szakasz), azonban az észbontó kezdés után ez talán nem is csoda, a nap legjobb pillanata, „highlight”-ja egyértelműen az övé volt: rögtön a második szakaszon hole-in-one-nal melegített be.

 

A mezőny tehát nagyon sűrű, kíváncsian várjuk, kinek sikerül a véghajrában begyűjteni az értékes trófeát.

A verseny fináléját az Eurpsport 2 élőben közvetíti 21:00-tól!

 

Arnold Palmer, 3. kör:
1 L. Westwood: -11
T2 B. DeChambeau: -10
T2 C. Conners: -10
T4 J. Spieth: -9
T4 K. Bradley: -9
6 T. Fleetwood: -8

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés