A golf megváltoztatta az életünket

 

Flesch Tamás, a Continental Group tulajdonosa, az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsgének elnöke, az óbudai golfpálya megújulását kísérő munkálatok kulisszatitkaiba avatott be minket, és azt is elárulta, mi mindennel ajándékozta meg golf iránti szeretete az elmúlt évek során. 

 

Milyennek látod a magyar golf helyzetét ebben a járvánnyal terhelt időszakban?

Nehéz azt mondani, hogy bármilyen hasznot hozott ez a nehéz időszak, de talán a golf abban a szerencsés helyzetben van, hogy az adottságai miatt, megnőtt iránta az érdeklődés. Örömteli látni, hány játékos fogott ismét golfütőt, hány golfozó hozza el a pályára a családját, hány parkolót töltenek meg a golfozni vágyó vendégek autói.

Az is nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon sok kezdő játékos nem adja fel az első tanfolyam után, hanem folytatja a tanulást, és egyre több sportrajongót hódít meg magának a golf. Ilyen szempontból tehát bizakodó vagyok: mindazok, akik már évek óta a magyar golftársadalom részét képezik és már hosszú ideje várnak valamilyen előrelépésre, most végre beválthatják reményeiket. A mennyiségi áttörés remélhetőleg minőségi javulást is eredményez, ami ahhoz vezet, hogy a pályák kiterjeszthetik szolgáltatásaikat. 

 

Mikor, milyen körülmények között találkoztál először a golffal?

Az én történetem azért érdekes, mert az Academy Golf Club nyitásánál ismerkedtem meg először ezzel a varázslatos sporttal, vendéglátóipari szaktanácsokkal segítettem a tulajdonosoknak. Ezt követően jó ideig nem is foglalkoztam vele, inkább gyerekkori hobbimnak, a tenisznek hódoltam. Egy családi tragédia azonban arra ösztönzött, hogy új sportot próbáljak ki, amely segített abban, hogy a sajnálatos eseményeket feldolgozzam. Régi jó barátom, Bernhardt Tibor javaslatára kipróbáltam a golfot. Csikós Gábor volt az első edző, aki a tanításommal próbálkozott, de sajnos ügyetlennek bizonyultam (nevet). Ennek ellenére már az első perctől fogva magával ragadott, az érzés pedig életre szóló szerelemmé fejlődött, amelynek minden percét imádom! Bármikor szívesen játszom, és sokszor, amikor hetekig nincs lehetőségem a pálya közelébe menni, szinte elvonási tüneteim vannak. 

 

Mi mindent adott neked a golf?

Hat éve szerettem bele a golfba, ami élénk társasági élettel ajándékozott meg, ugyanakkor azt is megadta, amire már nagyon vágytam: egyedül végigsétálni egy gyönyörű természeti környezetben található pályán. Emellett a játék arra is megtanított, hogy türelmes legyek, hiszen aki türelmetlenkedik, az biztosan veszít. Golf közben nem lehet telefonálni, nem lehet mással foglalkozni, hanem le kell menni alfába és teljesen átadni magadat a sportnak és a játék élvezetének. A csend, a nyugalom és a természet közelsége mellett a golfozás során számtalan kedves, értékes, kulturált embert megismerhettem. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer magam is klubtulajdonos leszek, ám a pandémia elhozta számomra ezt a lehetőséget. 

A golf egyébként olyan, mint egy terápia. Ha csak egy-két órára van időm kiszaladni a pályára, már az is felfrissít, nem szólva arról, hogy szerencsés esetben akár baráti kapcsolatok is kialakulhatnak. 

Az utóbbi időben valóságos golfhírnök lettem, a környezetemet – az idősebbeket és fiatalabbakat is – arra bátorítom, próbálják ki ezt az időtöltést. A golf egy igen családbarát sport, ami óriási értéket képvisel. Megváltoztatta az életünket, és én ezt élvezem! Már gyerekoromtól fogva szerettem volna egy saját teniszklubot, de ahogy teltek-múltak az évek, ezt elengedtem. Később, miután elkezdtem Csikós Gáborral – aki elkötelezett híve a magyar golfközösségnek –, sokat beszélgettünk a pesti gyakorlópálya állapotáról, majd úgy döntöttünk, belevágnánk egy nagy kalandba. Bár a vendéglátóipar a szakterületem és a golfot leginkább hobbi szinten űzöm, a célom már kezdettől fogva az volt, hogy magas színvonalat biztosítsak a játékosok számára.

 

A teniszklub helyett végül golfklub mellett kötelezted el magad…

A kilenc szakaszos Continental CityGolf Club nem a nagyobb klubok, mint Máriavölgy vagy Zalacsány léptékét képviseli, azonban fontosnak tartottuk, hogy kiváló klubéletet, kellemes hangulatot teremtsünk és egy remekül karbantartott pályát hozzunk létre. Hozzánk bármikor betérhet az, aki egy jó kávéra vagy egy nyugodt délutánra vágyik. Megmondom őszintén, beleszerettem ebbe a varázslatos hangulatot árasztó helybe, ahol ismerős arcok és kedvesen mosolygó kollégák köszöntenek. Még hosszú út áll előttünk, de az elmúlt egy évben sokat fejlődött a klub és bízom benne, hogy közösen felvirágoztatjuk a Continentalt.

 

Milyen fejlesztések zajlanak most a pályán?

Különválasztottuk a klub- és a rendezvényházat, a jövőben klubesteket is szeretnénk szervezni. A BMW segítségével befedtük a felső részeket, amelyeket hamarosan kidíszítünk, illetve húszezer BMW-feliratú range labdát is vásároltunk. Egyik nagy beruházásunk a rendezvényterem építése, ami azért történik, hogy a megfelelő bevételhez jutva további lehetőségeket biztosítsunk a pályának. Hamarosan új gépeket veszünk és három-négy új golfautó is érkezik. A lenti teraszrészt befedjük, hogy akkor is kiülhessenek a vendégek, ha csöpög az eső.

Azt szeretnénk, ha a hozzánk látogató golfozók minél kellemesebben éreznék magukat. Nagyra becsüljük továbbá Őri Zsolt közreműködését, aki szakmai tanácsokkal segíti munkánkat. Akik hozzánk járnak, egytől egyig arról számolnak be, hogy a pálya minősége folyamatosan javul. A tavat is újjá szeretnénk varázsolni, növényeket telepítünk a közelébe és szökőkutat a közepébe, ami e rendezvényeken is gyönyörű látványt nyújt majd. A munkálatok várhatóan tíz napon belül kezdődnek. Számomra ez a gyakorlópálya olyan, mint a síelésnél egy hütte, ahol ledobhatom a holmimat, ihatok egy finom gyümölcslevet, beszélgethetek a többiekkel, majd tovább indulhatok. 

Éppen erről kell szólnia a klubéletnek!  

 

Kép: continentaltravel.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés