Az FTC remek győzelmet aratott a Barceloneta ellen a BL-ben

A Ferencváros több klasszisát nélkülözve is 11-10-re nyert az eddig százszázalékos Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborék rendszerű tornájának keddi nyitónapján a Duna Arénában.

 

Közel másfél hónapja nem edzett együtt a Ferencváros teljes kerete a betegségek és az olimpiai kvalifikáció miatt, így Varga Zsolt vezetőedző óvatosan latolgatta az esélyeket a négynapos Bajnokok Ligája-csoportkör előtt a Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának nyilatkozva. Szavaiból az tűnt ki, hogy a BL-címvédő a két középső napot tekinti a legfontosabbnak, érthető módon, hiszen a Dinamo Tbilisi és a Jadran ellen is a Fradi az esélyesebb. A Barceloneta és a Brescia viszont most erősebb, mint a több klasszisát nélkülöző FTC. Na, most ehhez képest a spanyolokkal szemben aratott 11-10-es nagyszerű sikerrel indítottak a zöld-fehérek kedden.

A győzelem értékét növeli, hogy azt Varga Dénes, Vámos Márton és Nicolas Constantin-Bicari nélkül érte el a magyar csapat, egyikük sem volt ott a meccsre nevezett keretben. Sőt, Vogel Soma is pihenőt kapott, Gárdonyi András védte végig - jól - a találkozót. Amelyen egyszer vezetett összesen a Ferencváros, a legvégén, a legjobbkor, 11-10-re.

 

Hat (!) alkalommal jött vissza kétgólos hátrányból a Fradi: 1-3-ról, 2-4-ről, 3-5-ről, 4-6-ról, 5-7-ről és 7-9-ről.
Óriási gólokat láthattunk sokáig, mindkét oldalról látványos találatok születtek, nyilván a Zalánki Gergő, Nikola Jakšić és a Ioannis Fountoulis révén született bombáknak örülhettünk jobban. 3-4-nél csillant fel először a lehetőség, hogy sikerül a fordítás, de két Fradi-kapufa következett egymás után, egyenlítés helyett pedig újabb kapott gól jött. 7-7-nél aztán beérte a zseniális Felipe Perrone által vezetett spanyolokat az FTC, egyértelműen jobban játszott a magyar bajnok, mint a BVSC ellen pénteken. Öröm volt látni Jakšić klasszisát, vagy hogy az igen sok lehetőséget kapó Fekete Gergő második centerként akcióból, mozgásból a kapu elé érkezve szerzett nagyon szép gólt.

 

Szóval 7-7 után átbillenhetett volna a mérkőzés a Fradi javára, de a magabiztosan játszó Barceloneta ragadta meg a momentumot, és megint ellépett kettővel. És bár a magyar válogatottban 2020-ban szereplő játékosok által a tavaly a világ legjobbjának választott Alberto Munarriz révén szabaddobásból ismét a vendégek voltak eredményesek, innentől a Ferencváros pillanatai következtek. Miután a klasszisteljesítményt nyújtó Zalánki Gergő - aki a Duna Arénában remekelni szokott, lásd a tavalyi Európa-bajnokságot, ahol e sorok írója szerint ő volt a torna MVP-je - harmadik szédületes góljával először egyenlített Varga Zsolt együttese, majd Sedlmayer Tamásnak köszönhetően egy időkéréses fórt használt ki, egyértelműen lélektani előnybe is került a Ferencváros a 11-10-es vezetése mellett. Amit a hátralévő időben megtartott, így nem várt, bravúros győzelmet aratott a Barceloneta ellen.

 

Jó volt látni, hogy nem adták fel a zöld-fehérek játékosai, éltek a nagy lehetőséggel, és az utóbbi hónapok legjobb teljesítményét nyújtva a kontinens egyik legkiválóbb együttesét múlták felül.

 

Külön öröm volt látni Zalánki Gergő elképesztő játékát, aki három hatalmas gólja mellett (mind a három lövése bement!) blokkolt egy nagyot a harmadik negyedben, a Barceloneta utolsó támadásánál pedig labdát szerzett, elvéve a riválistól az egyenlítés lehetőségét.
Kezdhet félni a mezőny, visszatérőben van az a Fradi, amely 2019-ben dominálta a magyar és az európai mezőnyt. Ja, és a kedden látott csapat még ki fog egészülni Varga Dénessel, Vámos Mártonnnal, Nicolas Constantin-Bicarival és Vogel Somával is.

 

Forrás: Eurosport.hosszabitas.hu

Kép: MTI/Kovács Tamás


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés