A golf gyógyító ereje

 

Interjú Hatvári Árpáddal

Folytatjuk egyéni évértékelő interjú sorozatunkat. Ezúttal az idei évben számos versenyen elinduló Hatvári Árpáddal beszélgettünk. 

 

 

Hogyan értékelnéd az idei évet?

Megmondom őszintén, a tavalyi évem egy kicsit sikeresebbnek bizonyult, az idei év egy igen nehéz időszak volt. Kevesebbet foglalkoztam a fizikai állapotommal és ez a játékomra is rányomta a bélyegét. A nyújtás, a kardio edzés, a kisebb gyakorlatok mind-mind hozzájárulnak ahhoz a kiváló fizikai erőnléthez, amely segít tizennyolc szakaszon át kitartani. Az erősségem továbbra is drive, a gyengeségem viszont az, hogy még gyakorolnom kell a rövidjátékot - hetente minimum két-három órát kéne rászánnom -, illetve rendszeres edzésre lenne szükségem. Amikor kihagyom a gyakorlást, szinte azonnal meglátszik a játékomon.

 

Melyik volt az utolsó versenyed?

Utoljára a Mastersen indultam a Pannonia Golf Club pályáján, azóta egyáltalán nem fogtam ütőt. A jobb könyököm be van gyulladva és pihenés után még jobban fáj. A gyógyulási folyamat sajnos lassabb, mint vártam, de őszintén remélem, hogy februárra már jobban leszek és akkor teremben is tudok gyakorolni.

 

Milyen tervekkel vágsz neki 2021-nek?

Még nincsenek konkrét terveim, mert egyelőre még nem tudom, melyik klub tagja leszek. A legtöbb pálya sajnos nem tud olyan csomagot ajánlani, ami megéri nekem, mert messze vannak és gyakran túlterheltek. Hogy milyen bajnokságokon veszek részt attól függ, hogy felnőtt vagy szenior kategóriában indulok-e. Lehet, hogy nem is arra helyezném a hangsúlyt, hogy versenyezzek, inkább megpróbálok külföldön és itthon pihenni, golfozni, vagy kimegyek a családommal sétálni a Duna-partra.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés