Amikor stratégiát kell váltanod

Interjú Koller Györggyel

Hamarosan indul a nyári időszakot lezáró legrangosabb hazai megmérettetés, a IX. Magyar Amatőr Match Play Nyílt Bajnokság, amin az utóbbi hetekben számos golfviadalon kiválóan teljesítő Koller György is versenyez. A Herend Kupán második, az Old Lake Golf Ranglista Versenyen harmadik helyet megszerző játékos a szezonban nyújtott teljesítményéről és az egyes játékformák különféle kihívásairól mesélt a HG-nek.

 

Az utóbbi időben nagyon szép eredményeket értél el.

Az a célom, hogy folyamatosan javuljon a játékom, mindemellett úgy érzem, mintha mostanában egy picit gyengébben menne a golf.

 

Ennek mi lehet az oka?

Nem érzek különösebb formahanyatlást az eredményesebb kora nyári időszakhoz képest, ugyanúgy készülök minden alkalommal. Ami miatt visszaesést érzek, talán éppen abból fakad, hogy rengeteg versenyen veszek részt. Lehet, hogy egy kis szünetet kellene tartanom, hogy a szervezetem regenerálódni tudjon két megmérettetés között. Én azonban nem vagyok képes leállni: minden hétvégén szeretnék legalább egy-két játékban részt venni.

 

Pénteken kezdődik a Magyar Amatőr Match Play Nyílt Bajnokság, amin te is indulsz. Mit vársz a szereplésedtől?

Nincsenek nagy elvárásaim. Ritkábban játszom match play formában, általában stroke playt részesítem előnyben. Arra törekszem, hogy bizonyos helyzetekben a score veszteséget minimalizáljam, nem szívesen áldozok be szakaszokat és ütéseket, ami a match play egyik fontos eleme.

 

Ez egy olyan játékforma, amikor stratégiát kell váltanod.

Így van, ehhez egy másfajta stratégiára van szükségem, és ezt szintén gyakorolni kell. Általában nyolcvan-száz kört játszom egy évben, ebből kilencvenötöt stroke play és ötöt match play gondolkodással. Baráti társaságban is főként stroke playt játszunk. Stableford közben is inkább a score-ra koncentrálok. Más játék, másfajta gondolkodásmód és stratégia. Meglátjuk a hétvégén, hogy sikerül!

 

Köszönöm és drukkolunk neked!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés