Folytatódik a Kötél-mágia

Őrült nap a Szlovák Junioron

 

Középső napjánál tart a Szlovák Junior Bajnokság, és mondhatni, hogy minden volt itt, mint a búcsúban. Ha már búcsú: a népes magyar tábor több tagja elköszönt a Tátra árnyékában elterülő Black Storck pályájától. Ismét született mínuszos teljesítmény, Závaczki Bálint -2-je mellett, Kötél Bence egy szenzációs -5-tel fejezte be a napot, az U18 fiú mezőnyben pole pozícióból várja a finálét.

 

Két versenyző esetében sajnálatos módon nem a CUT, hanem a DQ került a nevek mellé: Bertényi Bence és Berkenyei Daniella is a kizárás sorsára jutott, miután információink szerint rosszul töltötték ki score-kártyájukat. Mindketten az U16-os korosztályt képviselik kategóriájukban, Bence ráadásul +2-vel zárta volna a napot, ami még a CUT-ban maradáshoz is elég lett volna.

 

Az U16-os fiúknál maradva, a többiek mind bent vannak: Stöllinger Viktor 73-as score-ral örökölte meg Horváth Ákos első napi 3. helyét, aki ezúttal +6-ot játszott. Somogyi Bence 81-gyel a 11., Nagy Ármin 80-as körével a 14. pozícióból várja a pénteket.

 

Az U16-os lányok között két magyar továbbjutónk született: Jaczkovics Emma folytatta a 77-es sorozatát, ami a 6., Sántha Laura 10 ütést javítva első köréhez képest, 79-es eredménnyel a T11. helyről indul a döntő ütközetre.

 

Koharek Anna, 91-es score-ja és Stern Lea 92-je nem volt elegendő a CUT-ban maradáshoz, ahogy az U18-ban versenyző Lehoczky Fanni 79-es score-ja és T11-es helyezése sem.

 

Az U18-as Fiúknál Kötél Bence továbbra is megállíthatatlannak tűnik: első napi -2-je csak bemelegítés volt, amit a bajnokság középső szegmensében egy -5-tel fokozott tovább. Az első kilenc szakaszon bogey nélküli -4, a pálya második felén 3 birdie, 2 bogey landolt a lyukban. Továbbra is tartja az első helyet, de mögötte David Mlynek nagyon tapad (-6-ot játszott), a két játékos közötti távolság mindössze 1 ütés.

 

Az U18-as fiúk között a versenyzés ugyan még nem ért véget, jósolni már így is tudunk: Závaczki Bálint egy pazar -2-vel, Fülöp Gergő +1-el zárt, eredményük pedig mindkettejük számára biztosította a harmadik napi részvételt. Ifj. Sárközi Ricsi még izgulhat, hiszen 78-as körével a CUT határon billeg.


A szintén 78-at játszó Nagy Ármin biztosan búcsúzik Szlovákiától.

 

Fotó: Tátrai Béla / GOLF Magyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés