„Most egy precízebb játékra lesz szükség”

Beharangozó a top edzővel

 

Már csak néhány nap és kezdődik a 31. Magyar Kupa, az idei év első komoly, több napos Szövetségi versenye. Az eseménynek otthont adó Pannónia Golf & Country Club mindent megtesz a versenyhangulat kialakításáért. Szigeti Csabát, Magyarország egyik legjobb edzőjét kérdeztük, mire számít a Magyar Kupán.

 

„A koronavírust követően ez az első olyan két napos, szövetségi stroke play verseny Magyarországon, ahol a versenyzők tudása jobban megmutatja magát. Most olyan a hangulat, hogy a több hónapnyi, kényszerű uborkaszezon után mindenki ki van éhezve a küzdelemre, ami a nevezők számán is nagyon jól meglátszik.

Kétségtelen, hogy a fiatalokkal nehéz fölvenni a harcot, de én szeretném, hogy az idősebb játékosok között is minél nagyobb számban szülessenek 160 alatti score-ok a két nap alatt. Örülnék, ha a felnőtt és senior korosztály minél több ilyen eredménnyel jönne le vasárnap a pályáról, és azt gondolom, hogy az egy abszolút figyelemre méltó teljesítmény lenne.”

 

Mit várhatunk a Pannóniától?

„Ahogy hallottam a greeneket meg fogják gyorsítani. Pannonián ez nagyban meghatározza az eredményeket annál, aki nincs ehhez hozzászokva. Emellett 4-5 fokkal melegebbet mondanak, ha nem lesz szél, ez is fontos tényezőnek számít.”

 

Az a hír járja, hogy szűkítették a fairway-eket, egy sokkal kompetitívebb pályát hoztak létre.

"A rough-okat megnövesztik kicsit, ami bele tud szólni a játékba, de egy ilyen szintű eseménynél ez normális, és csak jobban kiélezi a versenyt. Itt most egy precízebb játékra lesz szükség, kulcsfontosságú, hogy ki tudja jobban a fairway-en tartani a labdát."

 

Zárásként Szigeti Csaba elmondta, hogy minden játékosától sokat vár, az indulóknak pedig sok sikert és minél jobb eredményeket kíván!

Az idei Magyar Kupa rekordszámú, 160 résztvevővel indul. Az induló játékosok névsora a Szövetség holnapján lesz megtekinthető, a startlista ugyanott péntek délelőtt 12 órakor érhető el.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés