A Disney és az Amazon is rontja a kép minőségét, hogy jobb legyen az internetnek

Maradj otthon, dolgozz otthonról – a jelenlegi helyzetben sokan élnek a streaming lehetőségével. Óriási a terhelés, így a szolgáltatóknak is lépniük kell.

A koronavírus-járvány miatt otthonmaradásra kényszerített emberek nagy száma megterheli az internetes infrastruktúrát, elsősorban a filmek streamingje miatt. Az Európai Uniónak is lépnie kellett ezért, és néhány napja hírt adhattunk arról, hogy meghallgatta (és teljesíti) a Neflix az uniós kérést: mintegy a negyedével csökkentik az Európában generált adatforgalmukat, hogy ezzel is tehermentesítsék a hálózatokat. Megoldást jelenthet, ha a nagy felbontású HD helyett a rosszabb SD minőségben sugároznák a tartalmakat csúcsidőben. Persze így gyengébb képminőséget tapasztalnak alapbeállításban a felhasználók, de hát valamit valamiért.

A Netflix után a YouTube is eleget tett az Európai Unió kérésének, és rosszabb minőségben mutatja a videóit, hogy enyhítsen az európai hálózatok megnövekedett leterheltségén. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne visszakapcsolni a jobb minőségre, azonban ezúttal érdemes háttérbe helyezni az egyéni elvárásokat.

Azután a Facebook is bejelentette a közösségi oldalon és az Instagramon is visszavesznek a képminőségből.

Az eljárást a Disney+ is követi: a szolgáltató bejelentette, hogy csökkent az Európába sugárzott tartalmak képminőségén, méghozzá közvetlenül a Disney+ széles körű európai elterjedése előtt, ami a napokban várható. A cég egy nyilatkozatban azt is kijelentette, hogy legalább 25 százalékkal csökkenti a sávszélesség-használatot az európai piacokon, és továbbra is együttműködik a szolgáltatókkal az EU-ban, hogy szükség esetén más változtatásokat is végrehajtson az elkövetkező hetekben. Egyébként március 20-tól már az Amazon Prime Video is ront a képminőségen a terhelés csökkentése érdekében.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés