Mester a tanítványairólMi kérdeztünk, Tóbi válaszolt

A 2016-os év edzője pár napja tért haza a spanyolországi Murciából. A Highland pro-ja nagyon eredményes edzőtáborról és idei évéről számolt be lapunknak. A munka télen is folytatódik az Academy Golf Clubban, illetve beltéren. Februártól pedig nemzetközi vizeken készül fel tanítványaival a 2020-as szezonra.


„Jó újra itthon lenni! Nagy öröm, hogy ennyire népszerű volt a tábor és szerencsére az időjárás is velünk volt, bár igaz, az első nap ránk ijesztett egy picit. A helyszín a La Manga Club volt, amely egy elit komplexum. Többek között 3 x 18 lyukas pályával rendelkezik, de járnak ide edzőtáborozni labdarugók, teniszezők, krikettesek is. Itt rendezték például 5 éven keresztül a spanyol European Tour fordulót is.

A résztvevők elégedettek voltak, de februárban lehet, hogy visszatérünk Marokkóba! Az elmúlt években ott voltunk és visszahúz a szívünk!”HG Hogyan értékeled az évedet?

TZS
Nagyon élveztem! Egyre több juniorral foglalkozhatok, köszönhetően a támogatásoknak, valamint a junior program eredményeinek. Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva telt házzal működtek a nyári táboraink, amelyekből 10 gyerkőc jár rendszeresen a hétvégi csoportos edzésekre.
A kezdő programnak köszönhetően a felnőttek is szép számmal csatlakoztak be a golf vérkeringésébe és 40 százalékuk a kurzus elvégzése után is maradt.
Jövőre ezt az utat folytatjuk. A tagokat nézve, már az előértékesítésben több tagságot adtunk el, mint a 2018-as év hasonló időszakában.

HG Tanítványaid közül kiket emelnél ki idén?

TZS
Minden tanítványomra büszke vagyok! Legyen szó juniorokról, felnőttekről vagy szeniorokról! Fülöp Gergőnek egy igazi mérföldkő volt ez az év. A junior válogatott stabil tagja lett, majd a szezon megkoronázásaként megnyerte a Nyílt Magyar Match Play Bajnokság junior kategóriáját, ezzel ötödik magyarként szerepelhet a világranglistán, ami óriási dolog. Ha folytatni szeretné a fejlődését, még több munkát kell beletennie a jövőben!

Sántha Laura szintén remek idényt futott. Nagy öröm, hogy a Golfünnep alkalmával bemutatkozhatott a junior nemzeti együttesben és szétütésben sikerült felülkerekednie Berkenyi Daniellán. Hatalmas skalp volt a részéről.

Novák Botond, Sántha Ádám, ifj. Behán Attila és Kuzma András is teljesítette az elvártakat és beletették az energiát, ami meglátszik az eredményükön.

A szeniorok közül Kovácsné Földesi Katalin, Turkovics Ilona és Kovács Titusz emelhető ki. Kátyus önbizalom-növelő szezonon van túl. A szenior bajnokságon elért harmadik helye és gyönyörű Hole in one-ja a legnehezebb par 3-as szakaszon nagy lendületet adott számára. A Golfünnepen pedig megbízott kapitányként delegálta a hölgyeket. Úgy gondolom, hogy jövőre nagy előrelépés várható tőle.

Icustól még stabilabb játékot várok a jövőben. A Mid-Amatőr győzelme pedig bizonyította, hogy koncentrált játékkal benne van a jó eredmény.

Ugyanez igaz Kovács Tituszra, akinek fejben kell fejlődnie, hogy stabilabb legyen. Technikailag mindent tud, amit a golfról tudnia kell. Kevés versenyen indult, ennek ellenére 5 tornán is a dobogón végzett. A Magyar Bajnokságon pedig második lett, szép játékkal.

HG Az idei évben a szenior női válogatott edzője is te voltál. Hogyan értékeled a munkájukat?

TZS Ahogy az évzárón is elmondtam, a legfontosabb, hogy mindenkinek legyen külön edzője, aki felügyeli a munkáját. Heti legalább egy alkalom rendkívül fontos, hogy a tavalyi válogatott összetartásokkal kiegészülve, fejlődést lehessen elérni a kitűzött célok elérése érdekében. Enélkül nagyon nehéz. Batta Krisztina szövetségi kapitány jó vezető, remek szisztémát dolgozott ki.

Bízunk a sikeres következő esztendőben!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés