„Visszataláltam önmagamhoz”



Závaczki Bálint ismét beírta magát a magyar golf történelemkönyvébe
 
Nem túlzás azt állítani, hogy a 30. Magyar Junior Nyílt Bajnoksággal kapcsolatban a közvélemény a magas színvonalú szervezést és Závaczki Bálint nem mindennapi teljesítményét emelik ki, aki 5. magyar bajnoki címével minden idők legeredményesebb magyar junior bajnoka lett.



A Pannónia Junior Akadémia játékosa nagyon felszabadult volt beszélgetésünkkor.

Érezni lehetett, mintha egy hatalmas súly gördült volna le a vállairól és talán már-már kicsit hitehagyott bajnokunk újra megtalálta régi önmagát. Újra motiváltan tekint a jövőbe.
 
Fantasztikus volt! Ez mindannyiunk sikere, aki segített és támogatott a felkészülés során, hogy meg tudtam mutatni, hogy ez igenis megy nekem! A Pannónia Junior Akadémia vezetőjével, Böndicz Gergővel való közös munka, a sok-sok edzés meghozta gyümölcsét. Talán ez a legnagyobb elégtétel számomra.




(Kép: Tátrai Béla)

 
Lenyűgöző volt, és ritka pillanatok egyike a magyar golfban, hogy ennyien kísértek az utolsó szakaszokon, szorítottak értem! Sajnos az utolsó 3,5 méteres putt kifordult a lyukból és nem mehettem a nemzetközi győzelemért (playoff), de mint azt előzetesen is nyilatkoztam, számomra a nyílt cím csak bónusz lett volna. Amiért jöttem, azt begyűjtöttem!
 
Jól estek a dicsérő szavak a díjátadón, ahol kiemelték, hogy ötödik magyar bajnoki címemmel Rózsa Csilla és Szigeti Csaba rekordját adhattam át a múltnak, akik négyszer győztek. Ezzel én lettem minden idők legeredményesebb magyar junior bajnoka! Jövőre visszatérek és igyekszem megszerezni a hatodikat, megkoronázva ezzel junioros éveimet”

– nyilatkozta lapunknak Bálint, aki elárulta, hogy a következő hetekben is folytatja az edzéseket, hogy formáját fenntartsa. Majd szeptember végén következik a Horvát Junior Open, amit októberben újabb nemzetközi megmérettetések követnek.





A Junior Bajnokság beszámolóját ITT OLVASHATJÁTOK VISSZA!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés