Martin Kaymer az élen


Cservák gondolatai a finálé előtt


Ahogyan az várható volt, szombaton megindult a mozgolódás a „Leaderboard”-on, az élcsoport tagjait feltüntető táblázaton.

A koreai K.H.Lee jól kezdte a szombati versenynapot, az első 5 lyukon négy birdie-t ért el, és ezzel az induló mínusz kilencről mínusz tizenháromra javított, amivel sokáig egyedül vezetett a versenyen. Ebben az időszakban három ütéssel lemaradva követte őt Martin Kaymer és Troy Merritt, aztán alaposan megváltozott a kép.

Úgy látszik, a koreai fiú nem tudta elviselni a vezetéssel járó pszichés nyomást, elkezdett rontani, és erősen hanyatló ágú spirálba került. Ahogy ő esett vissza 12-re, 11-re, Kaymer jött föl először 11-re, majd -12-vel át is vette a vezetést. Troy Merritt jó játéka sem tartott ki a harmadik körre, az amerikai az ötösön szerzett birdie után a par-ok mellett három lyukon is rontott, és 74-gyel, plusz kettővel -7-re esett vissza, ami csak a megosztott 10. helyhez elég. Lee visszaesése sem állt meg, bár ő jobban jött ki a slamasztikából, szombati 72-je mellett maradt összesített -9-e, ami még mindig a megosztott 6. helyet jelenti számára.

Ellenkező utat járt be Hideki Matsuyama, aki látványos játékának és nem utolsósorban 8 szerzett birdie-jének köszönhetően 22 helyet javított, és -11-gyel a megosztott harmadik helyre került. Adam Scott is szépen araszolt felfelé az eredményjelzőn, 7 birdie-jét csak 1 bogeyval rontotta, és mínusz 13-mal a második helyre került. Az ausztrál játékos lesz Martin Kaymer társa vasárnap az utolsó flightban, merthogy Kaymer nem állt meg -12-nél, hanem további 3 birdie-vel mínusz 15-re javított, amivel vezeti a mezőnyt. Említést érdemel még Patrick Cantley és Jordan Spieth, mindketten -11-gyel állnak, ami Matsuyama mellé rangsorolja őket, noha játékukban ennél is több lehetőség volt.


Az élcsoport állása a vasárnapi kezdés előtt:
1. Martin Kaymer         201 ütés (-15)
2. Adam Scott             203 ütés (-13)
3. Hideki Matsuyama  205 ütés (-11)
Patrick Cantlay       205 ütés (-11)
Jordan Spieth         205 ütés (-11)

Három játékos áll 9 ütéssel par alatt, szerintem nekik már kevesebb esélyük van megszerezni a győzelmet, mert az illető kiváló játéka mellett az előttük állók közül többeknek is rontani kellene ehhez, amely szívességet nem fogják megtenni.
 
De ez az a játék, ami nem a kimondott vagy leírt szavakon múlik, az eredmények a pályán dőlnek el. És nagy örömünkre a verseny alakulását nyomon követhetjük a Sport2 csatornán, sajnos csak 23 órai kezdettel. A végkifejletet Tóth Csaba és Cservák László kommentálásával láthatjuk.

(kép: AP Photo)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés