Czernecki már előre tekint




„Feladtam, hogy gyógyuljak”
 
Mint ismert, Czernecki Laura a betegsége miatt kénytelen volt feladni a Magyar Kupa küzdelmeit. Azóta már sokkal jobban van és a tervek szerint indult volna a Match Play Bajnokságon, amit végül elhalasztottak. Többek között elmesélte, hogyan dolgozta fel a Magyar Kupán történteket.

HG Hogy érzed magad? Úgy tudjuk, tüdőgyulladással álltál elütőre a Magyar Kupán…

CL
Igen, elég szerencsétlenül jött ki, hogy pont a kupára lettem nagyon rosszul. Már jobban vagyok, de még nem teljesen jöttem ki ebből az egészből. Vissza kell még mennem az orvoshoz. Sajnálom, hogy a Match Play-t elhalasztották, de az iskolai teendőim és a betegségem miatt nem tudtam ideálisan felkészülni, így nekem szerencse ez a halasztás.

HG Úgy hallottuk lelkileg is megviselt kissé, hogy kénytelen voltál feladni a küzdelmet. Túl vagy rajta, hogy sikerült feldolgoznod?

CL
Idén nagyon szerettem volna egy jót játszani a kupán, és meg is volt bennem a lehetőség. Az edzéseken nagyon jók voltak az ütéseim, annak ellenére is, hogy az elmúlt időszakban inkább a tanulmányaimnak szenteltem az időm. Már játék előtt éreztem, hogy nem igazán lesz ez így jó, aztán csak egyre rosszabb lett. Az utolsó pár szakaszon már örültem, hogy eltalálom a labdát.

A kör után anyával próbáltuk kitalálni, hogy mi legyen. Nagyon rosszul voltam, de legalább annyira játszani is akartam. Nyilván anya az okosabb, úgyhogy végül feladtam a versenyt, hogy meg tudjak gyógyulni. Igen, elkeseredett voltam, és rosszul esett, hogy nincs lehetőségem bizonyítani és hogy ennek a fránya betegségnek most kellett jönnie. De látom a nagyobb képet, és tudom, hogy ez volt a jó döntés.


HG Angolból előrehozott érettségit tettél. Hogy ment? Készülsz a külföldi egyetemre?

CL
Persze, továbbra is ugyanaz a terv: Amerika, golfcsapat, film. Az előrehozott érettségi nagyon jól sikerült, csak pár pontot vesztettem, előre láthatólag kilencven valahány százalék lesz. A szóbeli, illetve a próbaérettségi szóbelik (magyar, média) még hátra vannak. Két hét múlva esedékesek.

HG Így, hogy elmarad a Match Play Bajnokság, mi a terv a hétvégére, esetleges kimész a Pannónia Akadémia tagjaival edzeni?

CL
Szomorú vagyok, hogy elmarad. Így viszont, ha az időjárás engedi, megyek a pályára. Erőnléti edzéseim is lesznek, illetve ami biztos, hogy nagyon sok tanulnivalóm van, úgyhogy azokkal fogok sokat foglalkozni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés