Címvédés és őrült végjáték


(képek: Tátrai Béla)

Kiváló időjárási és pályakörülmények között rendezték a 2019. évi Magyar Kupát, melynek trófeájáért több mint 100 golfozó versengett. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is hirdettek női és férfi bruttó győztest, valamint a nettó kategóriák dobogósai is elismerésben részesültek. Az izgalom ezúttal sem maradt el.

Tradicionális helyszín, remek szervezés

A jubileumi, 30. Magyar Kupa (a rendszerváltás óta rendezik) nem is lehetett volna méltóbb helyen, mint a legendás kisoroszi pályán, a magyar Old Course-on, amely 7. alkalommal adott otthont a küzdelmeknek. Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő golfklubja most sem okozott csalódást, hiszen a játékosok egy remekül előkészített pályán játszhattak. Emellett a lebonyolítás is jól vizsgázott, köszönhetően többek között a versenyigazgatói pozícióban debütáló Jakobi Andrisnak, aki csapatával együtt mindent megtett a gördülékeny lebonyolításért.Esélylatolgatások

Az elmúlt évek címvédői közül Kötél Bence és Závaczki Bálint (érettségi, Nyilatkozat ITT) is hiányzott csakúgy, mint a 2018-as év bronzérmese, Csányi Olivér. Olivér Bencével együtt a Szlovén Open-en mérettették meg magukat a világranglista pontokért (Beszámoló ITT). Ott volt viszont a mezőnyben a tavalyi második helyezett, Bertényi Bence, aki mindössze egyetlen ütéssel maradt le akkor a dobogó legfelső fokáról. Rózsa Dávid pedig újdonsült Ukrán Open bajnokként próbálta elhódítani a Magyar Kupát.

A hölgyek versenyében ismét elütőre álltak a tavalyi dobogósok, Jaczkovics Emma, 2018 bajnoka, Czernecki Laura (aki betegség miatt kénytelen volt feladni első nap után, Nyilatkozat ITT) és Berkenyei Daniella is, akit sokan az egyik legnagyobb esélyesnek kiáltottak ki. A fiatalok legnagyobb kihívójának pedig a többszörös magyar bajnoknőt, Batta Krisztinát tartották.

Érdekesség, hogy Jaczkovics Emmán kívül a pálya tulajdonosa és elnöke, Nagy István volt az egyetlen, aki korábban Magyar Kupát nyert a mezőnyből. Amennyiben tehát nem közülük került ki a nyertes, új Kupagyőztest köszönthetünk.

Bajnokavatás

Jaczkovics Emma (Pannónia Junior Akadémia játékosa) megcsinálta! Egy kicsit nehezen indult (2 duplával kezdett), mégis növelni tudta előnyét riválisaival szemben, így 10 ütés fórral várhatta az utolsó 9 szakaszt. Ám ismerve a Magyar Kupára jellemző őrületes végjátékot, nem lehetett teljesen nyugodt. Végül minden jól alakult a saját szempontjából, így Rózsa Csilla, illetve Vadkerti Adél után ő lett a harmadik hölgy golfozó, aki két ízben tudta megnyerni a Magyar Kupát. Berkenyei Daniella lett a második és Batta Krisztina a harmadik. A negyedik helyen Kiss Polett Karolina futott be, aki szintén minden dicséretet megérdemel, hiszen betegsége ellenére még a dobogó legalsó fokára is esélyes volt.


Magyar Kupa, női dobogó:

1.Jaczkovics Emma 154 (74, 80), 2. Berkenyei Daniella 166 (81, 85), 3. Batta Krisztina 168 (80, 88)

A További EREDMÉNYEK ITT olvashatóak!A fiúknál őrületes csata folyt. Az élmezőnyben folyamatosan változtak a pozíciók Bertényi Bence mögött, aki végig vezetett. 9 lyuknál három ütéssel Horváth Joe, Rózsa Dávid és Kemény Kevin (-3-as első kilenc szerk.!) triója előtt, míg Horváth Ákos 0-ás kezdéssel felegerészte magát az élmezőny közvetlen közelébe. A következő szakaszokon Kemény Kevin betlizett, így gyakorlatilag kiesett a győzelemért folytatódott játékból, ám közben Zilahy Csabi és Horváth Ákos is egyre közelebb lopódzott.

Az utolsó, a mindent eldöntő lyuk előtt hárman voltak versenyben az idei Magyar Kupáért. A nagy kérdés az volt: Bertényi Bence, Horváth Joe vagy Rózsa Dávid nyerheti meg életében először a hőn áhított Kupát? Bence előnye egy volt Joe és három Dávid előtt. Végül Joe és Bence is nagyot rontott, ám Bertényi Bence a kisebbet, így Ő nyert a férfiaknál! A második helyet Rózsa Dávid szerezte meg, jobb hátsó kilencének köszönhetően Joe előtt.

Magyar Kupa, férfi dobogó:

1. Bertényi Bence 154 (75, 79), 2. Rózsa Dávid 156 (78, 78), 3. Horváth Joe 156 (78, 78 )

További EREDMÉNYEK ITT olvashatóak!


Nettó díjazottak:

Férfi nettó: Magyar Krisztián, Nagy Csaba, Koller György

Női nettó: Sándor Virág, dr. Lex Annamária, Kiss Polett Karolina

Mid-Amatőr férfi: Szalay Attila, Sátori Ferenc, Zilahy Csaba

Mid-Amatőr nő: dr. Fiserné Koplányi Eszter

Szenior férfi: Karvász Tamás, Bognár László, Nagy István

Szenior nő: Varga Irén, Kaincz Katalin, Kárpáti Szilvia

Junior fiú: Kovács Alex, Zsimán Lebovics Zénó, Károly Ádám

Junior lány: Stern Lea Sára, Koharek Anna, Földházi-Nagy Zsófia


Részletes EREDMÉNYEK ITT olvashatóak! (PC Caddie)


A torna megmozdulása Vaszkó Zsombor nevéhez fűződik, aki az első napon Hole in One-t ért el,  a 17. szakasz par3-asán: 190 méterről 5-ös vassal! Természetesen a pezsgőzés sem maradhatott el.

„Hatalmas örömöt érzek. Ez volt életem első hole in one-ja, ráadásul mindezt a jubileumi, 30. Magyar Kupán sikerült elérnem, ami még különlegesebbé teszi.”


További Fotók a Hungarian Golf Magazin Facebook oldalán találtok:

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés