Lara az ezüstlány

A Pannónia Junior Akadémia növendéke Czernecki Laura, kiemelkedő idényének tekinti a 2018-ast. Mint mondta, olyan határokat sikerült átlépnie, amit eddig még soha. Meg is lett a jutalma, hiszen a Magyar Golf Szövetség díjátadó ünnepségén, az év junior lány golfozójának jaródíjat vehette át teljesítményének elismeréseként.

HG Nagyon sok minden történt veled ebben az évben. Több bajnokságon is csak kicsivel maradtál le az első helyről. Miként tekintesz vissza az idényre?

CL Erre az évre alapvetően sikeres évként gondolok, mind a golf, mind az iskola terén. Voltak ugyan nehézségek a pályán is, de azok mindig vannak. Olyan határaimat sikerült átlépnem, amiket eddig nem. Ennek ellenére is azt érzem, hogy még nagyon sok maradt bennem.

HG Melyik a legszebb emléked?

CL Rengeteg élményt éltem át, legfőképp az edzőtáborokban és a külföldi versenyeken.

A két kedvenc utam Norvégia (EB-EYM), illetve Ciprus volt. Mindkét helyre legjobb barátnőimmel utazhattam és rengeteg emléket gyűjtöttünk.

Egy másik kedves emlékem a Magyar Kupa volt, ahol rájátszást kellett hirdetni Emma és köztem. Aztán ott volt még a Magyar Bajnokság, ahol Briglovics Borival és Vadkerti Adéllal volt lehetőségem egy flightban játszani, erre már nagyon régen vártam. Aztán a Match Play Bajnokság, ahol Adél ellen játszhattam az első helyért.

Említést érdemel még az év elei European Olympic Hopes Trophy. Itt fejben sikerült az első napi stroke játékommal (+6) megalapozni a szezont. Összességében ezek a golfhoz köthető legszebb emlékeim az évből.

HG Karácsony felé közeledve, milyen képek villannak be az ünnepi "csodavárásról"?

CL Például az, ahogy a tesómmal sorozatokat nézünk a fa alatt és közben eszünk. Vagy mikor anyával és a tesómmal karácsonyi filmeket nézünk. Illetve az egyik legkedvesebb, amikor osztálykarácsony után a legjobb barátommal, Luluval karácsonyoztam. Tavaly például elmentünk moziba és mire kijöttünk, esett a hó. Majd futottunk a vonat után, ahol karácsonyi zenéket hallgattunk. Azután majdnem lekéstük a buszt, úgyhogy oda is futottunk a hóban, de közben még mindig karácsonyi zenéket hallgattunk.

HG Mi a célod jövőre, lesz-e valamilyen újévi fogadalmad?

CL Huhh... 2019 abból a szempontból lesz izgalmas, hogy az lesz az utolsó szezonom egyetem előtt, amit még figyelembe vesznek az edzők. Szeretnék feljebb lépni az idei sorozatos második helyekről. Külföldön is odatenni magam és persze a dobogó a cél.

Úgy szeretnék játszani, hogy tudjam, ez az utolsó egyetem előtti szezon, élvezni szeretném. És remélem, erre akkor is emlékezni fogok, amikor duplával kezdem a játékot, vagy becsúszik egy rossz szakasz. És persze akkor is, amikor nagyon jól állok, és nagyon jól fejezem be (remélhetőleg ebből több lesz)!

Nem nagyon szoktam újévi fogadalmakat tenni, de ha nagyon muszáj: Élvezni a játékot úgy, mint ahogy azt a hét évvel ezelőtti kilenc éves kislány tette, amikor elkezdett golfozni, minden stressz és nyomás nélkül.

Emellett – ez nem feltétlenül a golfhoz kapcsolódik -, de az biztos, hogy meg kell tanulnom nemet mondani. :)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés