„Merni kell nagyot álmodni!”

Kétszeres magyar bajnoknőnk, Batta Krisztina a Mid-Amatőr Bajnokságon elérte célját, ugyanis utolsó mid-amatőr évében a csúcsra ért. Tette mindezt 18 hónappal komoly csípőprotézis műtéte után. Akkor talán ő sem gondolta volna, hogy ez lehetséges. Sérüléséből tudatosan újra felépítve magát, régi fényében tündökölt, melynek eredményeként, nemzetköziben a második, míg a magyar nőknél a dobogó legmagasabb fokára léphetett fel.

„Nyár elejétől éreztem, hogy meg van bennem az erő, hogy kiegyensúlyozott játékot nyújtsak. Tudatosan készültem a bajnokságra. A célom az volt, hogy minél több versenyen elindulva visszanyerjem a versenyrutinomat és az önbizalmamat, ami elengedhetetlen a jó score-okhoz. A formaidőzítésem remekül sikerült, túlteljesítettem az elvárásaimat. Tudatos álmodozó vagyok, így folyamatosan emelem a tétet. Egy sportolónak pedig fontos, hogy merjen nagyokat álmodni, különben sosem jut el oda, ahová vágyik!”– kezdte értékelését az újdonsült mid-am magyar női bajnok, aki elárulta, hogy ajándékként tekint erre a három napra, hiszen olyan nagyszerű golfozókkal játszhatott együtt, mint a nemzetközi győztes, Zuzana Bielik.

„Ő fantasztikus egyéniség, teljesen lenyűgözött a hozzáállása. 8 éves kora óta golfozik, profinak készült és ez a mentalitás, minden mozdulatán érződött. Ő inspirált egyre jobb teljesítményre és többek között neki is köszönhető, hogy ilyen kimagaslóan tudtam teljesíteni az én szintemen. Jöttek a hetessel kezdődő stabil körök, egyedül a középső napon (86) inogtam meg picit, talán napszúrást kaptam a második kilencre, nem éreztem jól magam.

Kiemelendő, hogy Zuzana nem csak a női, de az egész mezőnyből kimagaslott játékával, összesített eredménye 10 ütéssel volt jobb, mint a legjobb férfié. Nagy hatással volt rám. Most ott tartok, hogy szeretnék jobb játékos lenni, többet edzeni!”– nyilatkozta lapunknak Batta Krisztina, aki elárulta, a Golfünnepen lesz az utolsó alkalom, amikor csapatkapitányként vezetheti a mid-amatőröket.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés