„Jöjjön, aminek jönni kell!”

Magyar szempontból kulcsfontosságú versenyek következnek. Az olimpiai keret fiú tagjai hamarosan az elütőhöz állnak az European Tour Q-School-on. Elsőként Baldauf Mátyás lép a pályára szeptember 11-14. között. Matyi a helyszínről jelentkezik.

HG Elérkeztünk az év versenyéhez. Hogyan sikerült a formaidőzítés, és milyen mentális felkészüléssel hangolódtál a stage 1-ra?

- Ha jól belegondolok, lehet, hogy jobb is, hogy nem az eredetileg tervezett október 9-12. között rendezendő franciaországi versenybe kerültem be. Jó formában érzem magam. Jöjjön, aminek jönni kell! Természetesen mindig van min dolgozni, de úgy érzem, ha minden összejön, sikerülhet a továbbjutás a stage 2-be.

Mindent beleadtam. A verseny előtt a mentális tréneremmel is készültem. Elmondta, hogy mikre kell odafigyelnem, hogy a középpontomban maradhassak. Az egyik legfontosabb a légzés ritmus. Augusztus végén, amikor CUT-oltam az Alps Tour-on, már remekül alkalmaztam a tanultakat. Remélem, most is minden flottul fog menni.

HG Gyönyörű helyszín ad otthont a tornának. Szerinted milyen a pálya?

- Valóban csodálatos helyen vagyunk, Berlintől másfél óra autóútra. A pálya a Fleesen tónál terül el, amiről a nevét is kapta, így magától értetődően rengeteg vízakadály teszi érdekessé a játékot. Nem beszélve a keskeny fairwayekről, ami azonnal büntet, ha lekerülsz róla. További nehézség, hogy a greenek kicsit betegek, így nem ritka, hogy pattog rajta a labda, amit mindenképpen be le kell majd számolni a gurításoknál. A gyakorlás jól sikerült, a 16. lyukon (par5) sikerült egy eagle-t is ütnöm. Úgy érzem, készen állok a feladatra. Körülbelül a Top 20 jut tovább a következő fordulóba.

HG Mi a helyzet otthon? Költözés, hamarosan jön a pici is!

- Köszönöm, minden rendben! A két hercegnőm nagyon szurkol nekem. Maradjunk annyiban, sok feladat vár rám verseny után is.

 

Az EREDMÉNYEKET ITT követhetik majd!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés