Golfkocsis rallyzás Ausztriában

 

A GCT Tour mindig igyekszik különleges helyszíneket beépíteni programjába. Az idei versenykiírás 4. állomása, a Reiters Golfschaukel Stegersbach pályája ezt az igényt maradéktalanul teljesítette: a játékosok bizonyára sokáig emlékezni fognak erre a játéknapra. Ausztria egyik legnagyobb és legszebb golfklubja hegyek közé ékelt, igazán embert próbáló terep. A szombati versenyen az esős időjárás extrém kihívások elé állította a játékosokat.


Iszonyatos időjárási körülmények között rendezték meg a GCT Tour fordulóját. A játéknap felén eső és szél is nehezítette a játékot. Az elektromos kocsik végig küzdöttek a felázott és csúszóssá vált pályával. Ennek következtében sajnos egy baleset is történt: Oroszné Vecsey Gabriella kocsija felborult, a versenyző megsérült a baleset során. Mielőbbi felépülést kívánunk sporttársunknak!


A Tour valamennyi versenyzője hősként állt helyt Ausztriában. A legjobban mégis Koplányi Tibornak sikerült alkalmazkodnia a helyzethez, aki a versenysorozatban eddig tapasztalat jó formáját hozva megnyerte a viharosra sikerült fordulót.


Összefoglalva nagyon nehéz volt – értékelt a bruttó győztes. – Egyrészt kétszer is zuhogó esőben kellett játszanunk. A másik, hogy egy elég összetett, hatalmas szintkülönbségekkel rendelkező, hegyi pályáról beszélünk, rengeteg nehéz technikás résszel. Ilyen pályát nem is játszottam még. Nem kockáztattam, vasütőkkel ütöttem. Megnyertem a bruttót, de egy szerény, 23-as eredménnyel. Az a helyzet, hogy nem jönnék ilyen pályára gyakorolni (nevet).

 


A bruttó kategória harmadik helyezettje, Kovács Titusz, szintén kiemelte az időjárási körülményeket, ugyanakkor kihangsúlyozta a szervezők bátorságát és az osztrák klub profizmusát is:


Az időjárási körülmények ellenére nagyon bátor és jó ötlet volt idehozni egy állomást, hogy lássanak a golfozók egy ilyen pályát is. A rendezésre nem lehetett panaszunk, gyors volt az eredményhirdetés. Nagyon professzionális klubról van szó, ahol mindent megtettek a játékosokért. A marshal folyamatosan segítette a résztvevőket, mind a labda keresésében, mind a labda pályán tartásában.


Dicséret illeti a társakat is, akik remekül helytálltak. Koplányi hozta kiegyensúlyozott formáját. Az látszik, hogy idén nagyon győzni akar.” – zárta gondolatait Kovács Titusz.

 

Eredmények:
Bruttó Stableford
1.Koplányi Tibor
2.Kassai Ákos
3.Kovács Titusz

Bruttó stroke PROFI
1.Tóbiás Zsolt
2.Brúder Balázs

Felnőtt nettó A
1.Kassai Ákos
2.Kükedi Bálint
3.Farkas Péter

Felnőtt nettó B
1.Molnár Szabolcs
2.Némethné Kovács Veronika
3.Horváth György

Senior nettó A
1.Koplányi Tibor
2.Kovácsné Földesi Katalin
3.Kovács Titusz

Senior nettó B
1.Dr. Kománovics Ibolya
2.Palotásné Horváth Zsuzsanna
3.Somogyvári András

A versenysorozat Balatonudvariban zárja idei évét, a tabella megtekintéséért KATTINTSON IDE!

 


 

(Borítókép: Reiters Golfschaukel Stegersbach / Facebook)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés