A formaidőzítés bajnoki címet hozott

(kép: Facebook/Pannónia Junior AKadémia)

A 2018-as férfi match play bajnok büszke édesapja, Závaczki Zsolt is megszólalt a hétvégi bajnoksággal kapcsolatban és autentikus beszámolóval szolgált lapunknak.

Első napi cél a főtábla

Kiválóan előkészített pályán, stroke napi rövid esőszünettel zajlott a verseny. Bálint 2015-ben játszott utoljára a tatai pályán. Így a gyakorló napon, mintha egy teljesen ismeretlen pályán játszanánk, úgy alakítottuk ki a stratégiát. Ebben a szellemben álltunk az elütőre a stroke versenyen is, mintha egy második napi gyakorlókör lenne. Elsődleges cél az volt, hogy bekerüljünk a legjobb 8-ba. Úgy gondoltuk, hogy 75-ös eredmény elegendő lehet a top ligába kerüléshez.

Bálint a negyedik helyen zárta a stroke napot, +2-es score-ral. Már ekkor is látszott, hogy ennél több van benne, de több hiba is becsúszott a greeneken. Mivel nem sikerült a gyorsaságukat megfelelően megérezni, így a fő feladatunk az volt a match play körök előtt, hogy a gurításokat pontosítsuk. Egy rövid délutáni puttolás után sikerült visszahozni Bálint magabiztosságát.

Jöhetett az első párharc

Az első match play ellenfelünk egy 18 éves német versenyző (Raphael Sippel) volt 1,5-ös hcp-vel. Szoros csatában fej-fej mellett, hol az egyik, hol a másik versenyző vezetett. A 18. szakaszra – amely ebben az esetben a pálya hármasa volt -, egálban érkeztünk. Ellenfelünk ellen a győzelmet az jelentette, hogy a német a döntetlenért egy másfél méteres puttot hagyott egy centiméterrel rövidebbre. Ez a hiba a match playben és főleg a döntetlenért vívott párharcban végzetesnek bizonyult. Bent voltunk a 4 között!

Bajnokok csatája az elődöntőben

 A hosszúra nyúlt délelőtti játék után, kevés pihenő adatott meg. Gyors ebéd után, egy 45 perces relax a szállodaszobában és indulhatott a délutáni kör Csányi Olivér ellen. Egy picivel könnyedebben játszottunk, hiszen már a négy között tudhattuk magunkat, így olyan nagy baj már nem érhetett minket. A hétvége egyik legnagyobb csatáját hozta ez az összecsapás. Olivér és Bálint is végtelenül pontos játékot mutatott. Hangyányi hibákból adódóan lehetett csak szakaszt elvinni. Végül a csata a 16-os szakaszon ért véget és készülhettünk a fináléra Kötél Bence ellen.

A stratégia volt a kulcs a fináléban

A vasárnapi döntőre Kötél Bence lett az ellenfelünk. Ekkorra már a mezőny nagy része kellemesen elfáradt az előző két játék miatt. Mi is 9 és fél órás alvás után értük el a megfelelő regenerálódást, amely a 10 órai indítással valósulhatott meg. Mivel ugyanabban a flight-ban játszottunk, mint az előző napon - csak másik ellenféllel - így körülbelül tudtuk, hogy kinek mi az erőssége és a gyengéje.

A döntőre megbeszélt stratégiát Bálint a legmesszebbmenőkig betartotta, így a kilenc szakasz utáni fordulóra négy szakasz előnyt sikerült kidolgoznunk, amely megfelelő nyugalmat jelentett. Bence a döntőben kisebb hibákat vétett, ami ezen a napon Bálint ellen nem fért bele. Végül a 14. szakaszon köszönték meg egymásnak a játékot.

Támogatói háttér

Bálint mentálisan olyan erős felkészültséget mutatott, amely a jó technikai megoldásokkal együtt ezen a napon a megérdemelt bajnoki címet jelentette számára. Mivel Bálint az iskolai vizsga időszak kellős közepén jár, így a koncentrációs képessége épp a top-on van, hiszen fél évente 11 tantárgyból kell maximálisat nyújtania. Bálint sikereihez nagymértékben hozzájárul a széleskörű támogatottság. A szurkolók mellett a Pannónia Junior Akadémia, valamint a Magyar Golfszövetség vezetősége is teljes mellszélességgel azon van, hogy Bálint útját versenyein keresztül támogassa. Ehhez hozzájárul az is, hogy Dr. Szivek Norbert Elnök Úr is személyesen tett azért, hogy szélesíthessük Bálint versenynaptárát.

A MOL Tehetségprogramban második éve kap támogatást Bálint. Eredményei elismeréseként, valamint az előző évi korrekt és hiánytalan elszámolás miatt a tavalyi támogatás mértékét túlszárnyalta az idei összeg. Köszönettel tartozunk azért, hogy az új elnökség is elismeri az eddig elvégzett munkát és hisz bennünk és az általunk kijelölt út eredményességében. A Pannónia Junior Akadémia és vezető edzője Böndicz Gergő, minden eszközzel azon van, hogy az akadémia büszkesége, a lehető legtöbb olyan versenyen ott lehessen, amelyek segítik a fejlődését. Így történik meg az is, hogy idén Bálint profi versenyeken mérettetheti meg magát, az akadémia jóvoltából. Az akadémia tárgyi feltételei egyedülálló lehetőséget nyújtanak számunkra Bálint fejlődése szempontjából.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés