Könnyeket, örömöt, és nagy csatát hozott a női finálé

Mint hírt adtunk róla, őrületes végjátékot hozott a 29. Magyar Kupa, melynek keretében az eddigi kiírásoktól eltérően női és férfi győztest is avattak. A női mezőnyben ráadásul két jó barát - Czernecki Laura és Jaczkovics Emma – közötti rájátszására került sor, amely a serlegen felül a skóciai St. Andrewsban rendezett a The Junior Open indulásáról is döntött.

„Nagyon eseménydús és érzelmektől fűtött szövetségi versenyen vagyunk túl. Emma a tavalyi match play bajnokságban mutatkozott be gyakorlatilag a női felnőtt mezőnyben alig 12 évesen, kevesebb mint egy évvel később pedig már egy ilyen nagyszerű sikerrel büszkélkedhet. Végletekig kiélezett volt a párharc. Az első napon Emma, míg a második napon Laura volt egy hajszállal jobb és Berkenyei Daniella is mindvégig versenyben volt. A nyomás, a nagy tét (felnőtt kupagyőzelem és nemzetközi kvalifikáció) különösen a hátsó kilencen látszott meg a játékukon, hisz Laura és Emma is többször lezárhatta volna a partit, végül azonban playoff-ra került sor”– kezdte értékelését Jaczkovics László, Emma édesapja.

„Nagyon érdekes volt a végjáték, hiszen míg a fiúk a 18-ason, addig a lányok a rájátszásban már újra az 1-es szakaszon harcoltak a győzelemért – tért vissza a mindent eldöntő párharca.

A playoff kezdőütését követően mindketten a rough-ba kerültek a 100-as karon túl, a fák lombja alá csúszva. Emma egy nehéz 5-ös chippel a green elé 20-30 méterre mentette a labdát, míg Laura szinte egy gödörből előbb gyönyörűen a fairway közepére játszott, majd egy fantasztikus lob ütéssel feltette labdáját a green-re, körülbelül 3,5 méterre a zászlótól. Emma a pin pozíció fölé játszotta labdáját, ami szépen rákanyarodott a zászlóra, így valamivel több mint 1 méteres lefelé menő puttja volt. Laura picit rövidre hagyta, míg Emma értékesítette a lehetőséget. Ezt követően a két lány összeborulva sírdogált. Laura, mert ezzel életkorából kifolyólag elvesztette a lehetőségét, hogy játsszon a The Junior Open-en, Emma pedig, mert győzelmével megfosztotta barátnőjét az indulástól.”

Végezetül kifejtette, minek tudható be ez a nagyszerű eredmény.

„Köszönettel tartozunk Csikós Gábornak, aki már hosszú évek óta trenírozza Emmát és oroszlánrésze van ebben a győzelemben. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk Böndicz Gergőről sem, aki korábban junior válogatott szövetségi kapitányként, jelenleg pedig a Pannónia Junior Akadémia vezetőjeként tett hozzá ehhez az eredményhez. Boldogok vagyunk, ez a diadal nagy löketet adhat Emmának, hogy továbbfolytassa a kemény munkát. Az egész család mögötte áll és igyekszünk minden segítséget megadni neki a további fejlődéséhez!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés