Döntött a szövetség a zsirai fellebbezésről

A Magyar Footgolf Szövetség hosszas vizsgálat után úgy döntött, helyt ad a Footgolf Országos Bajnokság 4. fordulója után a büntetéssel sújtott játékosok által benyújtott fellebbezésnek.

Mint ismert, a legutóbbi, Zsirán rendezett bajnoki forduló vihar miatti kényszerszünetében történt eseményeket követően négy játékos óvást nyújtott be, amit a helyszínen a versenybizottság elfogadott, és az érintetteknek büntetőpontot adott. Ezt követően fellebbezéssel élt a négy, vétkesnek talált játékos. A szövetség alaposan kivizsgálta az ügyet. Hogy a lehető legigazságosabb döntés szülessen, az MFGSZ elnöke, Gelencsér Gábor felkereste a magyar golf társadalom egyik magasan jegyzett játékosát és oktatóját is, hogy a sportági sajátosságokat is figyelembe véve tájékozódjon a footgolfban most először bekövetkezett eset elbírálásáról.

Az elnökség a részletek megismerése után a héten összeült és titkos szavazás után úgy határozott, helyt ad a fellebbezésnek – Tajtyi Róbert érintettsége miatt természetesen nem vett részt a voksoláson. A korábban büntetőpontot kapott négy játékosnak tíz napon belül minden fórumon (FOB, magyar és világranglista) az eredetileg a versenyen elért eredménye lesz feltüntetve. A döntés ellen tizenöt napon belül lehet fellebbezni.

A szövetség egyúttal úgy döntött, kibővíti a versenykiírást, és benne rögzíti, amennyiben bármilyen okból fel kell függeszteni a játékot, abban az esetben a flightok által be nem fejezett szakaszokat újra kell játszani.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés