Sikeres év Malatyinszkitól

Malatyinszki Tamás szenior válogatott golfozónk sikeres szezont zárt. Büszke arra, hogy a nemzetközi versenyeken a nettó csapat tagjaként több diadalt könyvelhetett el. Ráadásként pedig részt vehetett a Dél-Afrikában rendezett Amatőr Golfvilágbajnokságon.

Milyen élményekkel tért haza a világbajnokságról?

Mindig fantasztikus élmény olyan versenyen részt venni, amit ilyen professzionális módon szerveznek meg. Minden mérnöki pontosságú, a nyitó ceremóniától a záró bankettig, hogy tényleg csak a játékosokról szóljon a torna.

Remek csapatunk volt, akikkel már évek óta együtt golfozok. Először voltunk kint ezen az eseményen ötös felállásban és úgy vélem, jól helytálltunk. A négy napos torna, előtte a két gyakorlónappal igazi kihívást jelentett, mentálisan és fizikailag is, de ezért is szeretjük ezt a játékot. A versenyzés mellett az esemény remek alkalmat teremtett más nemzetekkel való kapcsolatok felépítésére és ápolására. Kitűnő volt a szervezés és jól előkészített pályákon játszhattunk.

A teljesítményemmel elégedett vagyok, annak ellenére, hogy az első napon egyszerűen nem jött ki a lépés. Nem volt szerencsém, ráadásul egy nehéz pályán kezdtem nettó 87-tel. Majd a következő három napon 75-öt, 75-öt, 74-et játszottam. Ez összesítésben a T 14. helyet jelentette a 11-15 hendikep kategóriában. Nagy megtiszteltetés volt, hogy ott lehettem a csapattal, akikkel mindent megtettünk, hogy méltóképpen képviseljük Magyarországot.

Hogyan értékeli a szezonját?

Nagyszerű idényt zártam, ugyanis a világbajnokság mellett a szenior válogatott tagjaként történelmet írtunk. Dobogóra állhattunk a Szenior Eb-n majd alig pár hét múlva címet védtünk a Monarchia Kupán hazai pályán, amely még különlegesebbé tette ezt a győzelmet.  Amit még kiemelnék az mindenképpen a Békéscsabán rendezett Match Play torna, amelyet sikerült megnyernem a 20 helyi golfozó közül.

Hogyan készülsz a holtszezonban?

Már pár éve nem utazom külföldi golftáborba, így Békéscsabán készülök, ahol egy 6 lyukas pálya található par 3-as és par 4-es szakaszokkal. Hetente többször is kimegyünk a barátokkal, ahol fogadásokat kötünk, ezzel ösztönözve egymást a minél jobb teljesítményre. Mivel a közelben nincsen indoor, így csak akkor szoktam benti edzéseket végezni, ha Pesten járok. Jobban preferálom a kinti játékot.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés