Szeniorok Olaszországban

Ez történt az Öt Nemzet Szenior Kupáján

Szeptember 18. és 21. között a szenior golf társaság csapata Triesztben vett részt az Öt Nemzet Szenior Kupáján. Hazánkat a Dr. Hégel Zsuzsa, Pogány Éva, illetve Pósa Attila, Zsurzsa Sándor négyes képviselte. A verseny tapasztalatairól Zsurzsa Sándor számolt be nekünk.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Öt Nemzet Szenior Kupája versenyét, melynek idén Trieszt adott otthont. Magyarország és a házigazda Olaszország mellett, Ausztria, Szlovénia és Németország golfozói vettek részt a 70-75 fős mezőnyben. A kiváló vendéglátó hírében álló olaszok, ezúttal sem hazudtolták meg magukat. Első nap egy nagy múltú olasz étteremben fogadtak bennünket, ahol korábban maga a pápa és az olasz miniszterelnök is tiszteletét tette, és ahonnan pazar kilátás nyílt a tengerre és Trieszt városára. Az 1955-ben épült pálya minőségére nem lehetett panasz, bár a legjobb hazai pályák színvonalát, mint a Zalacsányi vagy a Balatonudvari, nem ütötte meg – tavalyelőtt egyébként a balatoni pálya adott otthont az eseménynek.

Első nap four ballt játszottunk, ahol a párok közül a legjobban teljesítők eredményei számítottak. A magyar párok a 4-5. hely körül végeztek. A következő napon egyéni stableford következett, 3 kategóriában. A 3. kategóriában Pogány Évának és Hégel Zsuzsának sikerült az első háromban végeznie, Pogány együttállásban első, míg Hégel harmadik lett. Én a második, a bruttó kategória 7. helyet szereznem meg. A magyar csapat tagja volt még Pósa Attila is, aki a harmadik kategóriában a 23. helyen végzett.

Lassan itt a szezon vége. Zsurzsa Sándor számára mit tartogat még az ősz? 

Lesz még egy versenysorozat, amelyben részt veszek, ez az október 9-én az utolsó állomásához érkező Oázis Kertészet Bakony Tour, ahol jelen pillanatban nagyon jó helyen állok az éves bérletért folyó versenyfutásban. Ezen kívül szeretnék menni Máriavölgybe, illetve vár rám a Szenior Ősz, és októberben utazok Angliába, így év végén a szigetország pályáin fogom ütni a labdát.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés