Mid-Amatőr Hétvége Zalacsányban

 

Szeptember első hétvégéjén a Mid-Amatőröké a főszerep. Felnőtt golfozóink, a 30 év feletti korosztály legnagyobb éves eseménye, a IV. Mid-Amatőr Bajnokság idén Zalacsányba kerül megrendezésre. Újdonság még, hogy a mezőny nemzetközi játékosokkal erősödik. A többit Zilahy Csaba árulta el nekünk, a Mid-Amatőr Golf Egyesület elnöke. 

Hagyományosan Bükfürdőn rendezik meg a Mid-Amatőr Bajnokságot, miért esett idén a választás Zalacsányra, mint helyszínre?

Eddig teljes mértékben a Mid-Amatőr Golf Egyesület szervezte a versenyt, és bár most is így van, de már a Magyar Golfszövetség égisze alatt, az EGA versenynaptárba beillesztve. A helyszínváltás egyrészt azzal indokolható, hogy részben ez egy szövetségi verseny, másrészt, mert a hazai mezőny nemzetközi szereplőkkel egészül ki, ahol világranglista pontokat is lehet gyűjteni. A bajnoksággal kapcsolatban olyan pályák jöttek szóba, amelyek Pesttől viszonylag távol esnek, hogy a résztvevők ne tudjanak hazautazni a három nap alatt, ezzel is erősítve az esemény közösségépítő jellegét. Három pálya jött szóba, Zalacsány, Bükfürdő és Hencse. Bükfürdőn már háromszor rendeztünk nagyon jó hangulatú, színvonalas versenyt, ezért most Zalacsányt választottuk. Új pálya, különleges, világszínvonalú pálya, szép klubházzal, olyan építészeti megoldásokkal, hogy annak csodájára kell járni.

Hogy alakul idén a részvételi arány?

80 környékén jár most a nevezők száma, ez az idei három napos versenyeket figyelembe véve már most is az egyik legmagasabb részvételi arány. Tavalyelőtt még 35-en, tavaly ötvenen vettek részt ezen a versenyen, tehát apró lépésekkel haladunk előre. Bár nem indulnak olyan sokan a külföldi mezőnyben, de akik jönnek, rendkívüli játékerőt képviselnek. Többen 1-2 hcp körüliek, és a teljes mezőnyt figyelembe véve 25-en indulunk 10 hcp- alatt.

Kik azok a játékosok, akikre oda kell majd figyelni?

A nemzetközi indulókat annyira nem ismerem, a női nettó kategóriában szinte minden hölgy képes lehet nyerni. A bruttó női kategóriában a többszörös magyar bajnok, Batta Krisztina az egyik favoritja a versenynek, de Oravecz Orsi is ott van az esélyesek között. A férfiaknál pedig természetesen a MID Amatőr válogatott oszlopos tagjai Meznerics Gergő, Kramer András lehet esélyes, de Baldauf Lászlótól is láttunk nagyon jó dolgokat idén, ő is képes akár a mínuszos eredményre is. Rádonyi Kristófot, Dr Horváth Pétert, illetve még Hatvári Árpit emelném ki, aki legutóbb a Budai Golf Kupát hódította el.

Tiszta szívvel ajánlom, hogy jöjjenek el minél többen, egy kicsit feledtetve a Nyílt Bajnokság küzdelmeit és flusztrációit. Ez a Bajnokság sokkal versenyzőbarátabb, a pálya jelentősen befogadóbb és könnyebben vehető. A verseny pedig a korábbi évek hagyományosan jó hangulatú közösségi eseményeihez igazodva, kiváló alkalom mindenki számára, hogy megmérettesse magát ebben a világszínvonalú környezetben.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés