Megvan!

Férfi válogatottunk legyőzte a letteket

Szombaton záró fordulójához érkezett a Magyarországon rendezett EGA verseny, ahol 13 nemzet, 21 csapata versenyzett (12 férfi, 9 női), köztük a magyar színeket képviselő női és férfi válogatott. Nemzeti együtteseink az alapvető céljukat teljesítették, hiszen az első napi stroke play versenyen a legjobbak közé kvalifikálták magukat, így esélyük nyílt, hogy a match play körök alkalmával a legjobb helyekért harcoljanak hazai pályán. Az utolsó nap fiú csapatunkért szoríthattunk Lettország legjobbjai ellen a 7. helyért, hiszen az már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a lányok az 5. helyen végeztek a 9 nációt számláló női mezőnyben.

Kissé fáradt férfi válogatottunk, a Magyar bajnokság után már hat versenykörrel, elképesztő szívvel és lelkesedéssel várta a letteket, hogy utolsó erőtartalékait mozgósítva megszerezze első tornagyőzelmét és vele együtt a 7. helyet a 12 ország közül. Az utolsó harchoz módosított felállásban léptek pályára. Krämer András párja ezúttal Horváth Marcell volt, míg Meznerics Gergely Szeberényi Mátéhoz hasonlóan egyéniben próbálta felvenni a harcot ellenfelével.

A stratégia bevált, hiszen a magyar csapat Krämer – Horváth duója, valamint Szeberényi (veretlenül zárta a tornát) révén 2:1-re legyőzte a lett csapatot, megszerezve a hetedik helyet. Meznerics sem volt távol attól, hogy megnyerje párharcát. Gratulálunk a fiúknak, akiknek sikerült tornától győzelemmel búcsúzniuk.

Férfiak:                                                                             

A                                                                          

 1. Szerbia
 2. Horvátország
 3. Málta
 4. Liechtenstein
 5. Törökország
 6. Bulgária
 7. Magyarország
 8. Lettország

B    

 1. Albánia
 2. Ukrajna
 3. Macedónia
 4. Örményország

Hölgyek:

A

 1. Törökország
 2. Lettország
 3. Bulgária
 4. Szerbia
 5. Magyarország

B

 1. Albánia
 2. Ukrajna
 3. Macedónia
 4. Örményország

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés