Nem sikerült felborítani a papírformát

Szeberényi és Vadkerti is veretlen maradt

Csütörtök után végre igazi golfos idő fogadta az European Team Shield Bajnokság 21 csapatát. Pénteken, a második match play körben, férfi és női válogatottunkra is a remek játékosokat felvonultató, Bulgária nemzeti együttese várt. 

Először, férfi válogatottunkért szoríthattunk. Változatlan felállásban, Meznerics Gergely, Krämer András (párosban), Szeberényi Máté és Horváth Marcell (egyéniben) összeállítású csapat állt 8 órakor az elütőre. Mindkét válogatottban nagy volt a bizonyítási vágy, hiszen Bulgária a stroke play kört a második helyen zárta. Nagy meglepetésre kikapott Liechtensteintől (2:1-re), míg nemzeti csapatunk nagy csatában maradt alul a horvátokkal szemben. Annyit mindenképpen meg kell említenünk honfitársainkkal kapcsolatban (Meznerics, Krämer, Szeberényi), hogy egy héten belül már a 6. versenykört játszották a bolgárok ellen.

A sorrend változatlan volt. Ezúttal is a Meznerics- Krämer duó kezdett, akik a pénteken sajnos nem tudtak versenyre kelni a bolgár párossal és már igen hamar, a 13. szakasz után befejezték a játékot. Szeberényi Máté azonban továbbra is tartja veretlenségét, mivel döntetlenre hozta saját meccsét Marinov Vladislav-val szemben 0,5 pontot gyűjtve ezzel a magyar csapatnak. A párharc érdekessége, hogy even par-t játszottak ez is mutatja a komoly színvonalat.

Utolsó golfozónk Horváth Marcell egy esetleges győzelemmel döntetlenre menthette volna a mérkőzést. Sajnos Marcinak ma sem volt szerencséje és a mérleg nyelve, ha kicsivel is, de ellenfele felé billent.

A torna záró napján Lettország vár nemzeti együttesünkre a 7. helyért.

Női válogatottunk ellenfele szintén Bulgária volt. A bolgárok negyedikként kvalifikálták magukat a match play körbe, ahol első körben ki kaptak Szerbiától, akár csak a magyar csapat a lettektől, így mindkét együttesnek égető szüksége lett volna a győzelemre a dobogós álmok életben tartásához. Aki nyer folytathatja, aki nem, az ötödik helyen zárja a tornát. A papírforma bolgár győzelmet mutatott, ami sajnos be is következett.

Vadkerti Adél, a tegnapi naphoz hasonlóan könnyedén győzte le ellenfelét (veretlenül zárta a tornát), ám azt tudni kell, nem a legnehezebb bolgárt kapta. A legalacsonyabb hcp-s rivális ezúttal is Tóth Maya Napsugárnak jutott, és sajnos ma nem tudta megszorongatni ellenfelét, 6&4 arányban maradt alul. Hasonlóan erős párossal nézett szembe bajnoki duónk, Batta Krisztina –Szabó Antónia kettőse, akik Mayához hasonló különbséggel szenvedtek vereséget (5&4). Ennek értelmében magyar női válogatottunk az 5. helyen végzett a tornán. Minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a stroke play kört harmadikként zárták, majd Lettországgal hatalmasat küzdöttek.

Az utolsó napon az első négy helyért Törökország, Lettország, Szerbia és Bulgária küzd.

Eredményeket ITT tekintheti meg!

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés