Elstartolt a Young Masters

Greff Bálint volt a legjobb magyar a nyitányon

Csütörtökön végre elkezdődött a várva várt verseny Svájcban: a Young Masters. Már-már majdnem kimelegedtek a délutáni tee time-t kapott versenyzők, amikor közbeszólt a viharszünet fél 4 körül, ami kit jobban, kit kevésbé billentett ki játékából. Magyarjaink közül legkevésbé Greff Bálintot zavarta meg a szünet, aki -1-es első és +2-es második kilence után az igen előkelő T7. helyen zárta a napot és csupán négy ütésre van a versenyben vezető spanyol, LOPEZ-CHACARRA Eugenio-tól (-3).

A tavalyi évhez hasonlóan a július 21-23. között zajló megmérettetésnek a svájci Golf Club du Domaine Imperial ad otthont. 2016-ban a Tóth Maya Napsugárt, Czernecki Laurát, Závaczki Bálintot és Greff Bálintot érte az a megtiszteltetés, hogy képviselje hazánkat Európa egyik legrangosabb 16 év alatti tornáján.

Greff Bálint kiváló teljesítményéről már a fentiekben beszámoltunk. Nézzük, hogyan teljesítettek a Young Masters csapatunk többi tagja.

Az 57 fős fiú mezőnyben ott van még 2015-ös junior bajnokunk Závaczki Bálint is, aki 79-es körrel mutatkozott be. Bár nem sikerült Bálintnak a pálya első fele (+6), a második kilencen hozta a tőle elvárható score-t (+1), így +7-tel a T31. helyről várja a folytatást.

 

A női mezőnyben Tóth Maya Napsugárért és Czernecki Lauráért szoríthatunk, akik közül kisebb meglepetésre Lara teljesített a jobban, hiszen +11-gyel a T39. helyről várja a második kört, míg Maya +16-ot teljesített, így ő a tabella T45. helyén zárt.

Az országok rangsorában a 4 játékos eredményéből a legjobb 3 eredményt értékelik. Ennek értelmében az első napot 235-ös eredménnyel a 18. helyen zártuk a 28 fős listán. 

A teljes EREDMÉNYSOR ITT

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés