Megalakult a Magyar Footgolf Szövetség

 A Bazilika melletti MINI Bár Budapestben tartott sajtótájékoztatón jelentette be a footgolf hazai érdekképviselete a sportági szövetség megalakulását. A Magyar Footgolf Szövetség (MFGSZ) eddig is a honi sportág megalapítójaként és felügyelőjeként tevékenykedett, most már jogi úton is bejegyezték.A Bazilika melletti MINI Bár Budapestben tartott sajtótájékoztatón jelentette be a footgolf hazai érdekképviselete a sportági szövetség megalakulását. A Magyar Footgolf Szövetség (MFGSZ) eddig is a honi sportág megalapítójaként és felügyelőjeként tevékenykedett, most már jogi úton is bejegyezték.

A Bazilika melletti MINI Bár Budapestben tartott sajtótájékoztatón jelentette be a footgolf hazai érdekképviselete a sportági szövetség megalakulását. A Magyar Footgolf Szövetség (MFGSZ) eddig is a honi sportág megalapítójaként és felügyelőjeként tevékenykedett, most már jogi úton is bejegyezték.

Pál Zoltán megmutatta, hogy kell MINI footgolf pályán játszani

A keddi sajtóeseményen Hankó Péter, az MFGSZ alelnöke jelentette be a hírt, miszerint hivatalosan is bejegyezték a magyar szövetséget. – Ez olyan távlatokat nyit, aminek köszönhetően más szövetségekkel könnyebben vehetjük fel a kapcsolatot, és több anyagi forráshoz is hozzájuthatunk. Sorra alakulnak a klubok, footgolf szakosztályok, melyek nagy segítségünkre vannak a hazai bázis növelésében.

A Bazilika árnyékában is lehet footgolfozni

 Gelencsér Gábor elnök hozzátette, fontos kiemelni, ez az egyetlen szervezet Magyarországon, mely a footgolf érdekképviseletét látja el, ez az, mely országos bajnokságot szervez immár második éve, ez az, melynek közreműködésével hazánk rendezte az első világbajnokságot, és ez az, mely játékosokat delegálhat nemzetközi versenyre hivatalos magyar indulóként.

A szövetség a Hivatásos Labdarúgók Szervezetével (HLSZ) együttműködési megállapodást kötött. A jogi képviseletben és a sportági integrációban van segítségére a szervezet a footgolfosoknak. – Fontos számunkra a fiatalabb sportágak felkarolása, így tettünk az egykori kispályás focival, mai nevén a futsallal, a strandlabdarúgással, és így lesz a footgolffal is – vette át a szót dr. Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára. – Jogi és gazdasági segítséget tudunk nyújtani a szövetségnek, szívesen adjuk át tapasztalatainkat.

 

Pisont István is gurított egyet

Az október 3-4-én rendezendő III. Hungarian Hörmann Footgolf Openre közel százan regisztráltak már tizenöt országból. A kétnapos viadalon a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) ranglistáján az első tíz helyezett közül kilencen is az elrúgókhoz állnak majd. A tour menedzser, a brit Paul Killick a múlt hétvégi, horvátországi állomás után nem is ment haza, az előttünk álló hétvégén, Kisorosziban tartandó forduló előtt a sajtó rendelkezésére állva elmondta, a második évében járó kontinentális sorozat folyamatosan bővül. – Tavaly kilenc állomáson négyszázan álltak rajthoz összesen. Idén már huszonhét ország mérettette meg magát hatszáz játékossal. Olyan távoli helyekről is érkeztek versenyzők, mint Argentína, az Egyesült Államok, Kanada, India vagy Japán.


Hrutka János sportági nagykövet egyeztet Gelencsér Gáborral

Januárban legalább harminc ország képviseletében legalább háromszáz játékos részvételével rendezik a sportág második világbajnokságát. – Három- vagy ötnapos lesz a verseny, a létszámtól függően. Hazánk tizenhét versenyzővel vesz részt a tornán. Tizenhatan csatlakoznak a már biztos résztvevő, címvédő Lengyel Bélához – vázolta a lehetőségeket Gelencsér Gábor, aki egyúttal a nemzetközi szövetség alelnöki tisztségét is betölti, valamint tagja a vb szervezőbizottságának is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés