Ítéletidő – és tisztes helytállás Skóciában!

 Május 26. és 28. között Skóciában rendezték meg a U.S.Kids Golf European Championship-et, amelyre négy fiatal magyar golfozónk utazott ki. Závaczki Bálint és Kötél Bence, már visszatérőként vettek részt a kontinens viadalon, Bálint harmadszor, Bence pedig negyedik alkalommal. Másik két golfozónk: Bertényi Bence és Horváth Ákos az u 10-es kategóriában, "első bálozóként " indult.

Május 26. és 28. között Skóciában rendezték meg a U.S.Kids Golf European Championship-et, amelyre négy fiatal magyar golfozónk utazott ki. Závaczki Bálint és Kötél Bence, már visszatérőként vettek részt a kontinens viadalon, Bálint harmadszor, Bence pedig negyedik alkalommal. Másik két golfozónk: Bertényi Bence és Horváth Ákos az u 10-es kategóriában, "első bálozóként " indult.

Elöljáróban megírtuk, hogy a links típusú pályák messzemenően mások, mint amilyenhez egy átlagos európai golfozó hozzászokott. Ehhez jöttek még a kemény fairway-k és a greenek szokatlan veselkedése, tehát nem a megszokott " befogadó" greenekkel volt dolguk a magyar srácoknak. E mellé társult az itt állandó 30-50km/órás szél, valamint a menetrendszerűen érkező égi áldás. Bertényi Bence és Horváth Ákos a Craigielaw Golf Club-ban, addig Závaczki Bálint Gullane Golf Club pályáján versenyzett.

A magyar különítmény „legidősebb” tagja a 13 éves Závaczki Bálint volt, aki a 2014-es szlovák sorozaton kvalifikálta magát a viadalra. Bálint apukáját, Zsoltot kértük fel, hogy értékelje fia teljesítményét:

„Harmadszor vettünk részt ezen a versenyen, ami kétévente jó lehetőséget nyújt, hogy felmérjük, hol is tartunk más országok hasonló korú játékosaihoz képest. Természetesen a helyszínnek voltak sajátosságai. Értékelve az elmúlt 3 napot, azt láthattuk, hogy Bálint fejlődése kortársaival megegyező, sőt meg is haladja azt, hiszen több vetélytársunkat, akik eddig előttünk végeztek, sikerült magunk mögé utasítanunk. A Skóciában töltött 6 nap alatt számtalan tapasztalattal gazdagodtunk, melyeket a későbbiekben hasznosítani tudunk.


(A második napi flight fotón szerepelnek: Antonie Cina Svájc, Závaczki Bálint Magyarország,Peter Taylor U.K.)

A harmadik napon olyannyira nem fogadta kegyeibe a játékosokat az időjárás, hogy dán és angol flighttársunk is extra szélsőségesnek ítélte meg a körülményeket. Aki nem tapasztalt ilyet, az nem tudhatja milyen az, amikor az embernek fáj az arca a 60 km/h-ás szélben az esőcsepp ék becsapódásától. Ebből következett, hogy a Greenen elhelyezett markar előtt a labda, visszahelyezéskor a széltől alig volt megállítható és" már a puttnál is kellet a széllel tervezni. Nem volt egyszerű!”

Ami a többieket illeti:

U 12 Kötél Bence: (77, 79, 87)

Kötél Bence a kontinens viadalon a Craigielaw Golf Club pályán lépett a színre az U11-esek között, ahol versenyzőnk a kiegyensúlyozott játékot tűzte ki célul. Bence az első napon egészen a 13-as szakaszig hibátlanul tartotta magát (par-ban állt), azonban az utolsó szakaszokon nem remekelt, így együttállásban a 11. helyről várhatta a második napot. Másnap Bence, +7-es score-t játszott, három helyet rontva, a T 14. helyről várhatta a viadal fináléját 6 ütéshátrányban a dobogó legalsó fokától. Az utolsó napon az ítéletidő ellenére derekasan helytállt és 87-es körrel zárta a kontinensviadalt. A háromnapi összetett +27-es eredménye együttállásban a 20. helyet jelentette Bence számára.

U 10 Bertényi Bence (86, 84, 89) és Horváth Ákos (90, 87, 96)

Első bálozóink” Bertényi Bence és Horváth Ákos, Kötél Bencéhez hasonlóan, a Craigielaw Golf Club par 72-es pályáján bizonyíthattak az 58 fős mezőnyben. Fiataljaink közül Bertényi ért el jobb eredményt, hiszen összesített +43-as eredményével az igen előkelő 20. helyet szerezte meg együttállásban. Horváth Ákos, honfitársát tisztes távolságból követve, +57-es összesített eredményével az U 10-es kategória T 35. helyén végzett élete első U.S. Kids Golf European Championship-jén.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés