Fiatalok a sikeres jövőért

 Szerdán a „kissé zajosra” sikeredett tizedik fordulóval véget érő Junior Touron születtek meglepő és kevésbé meglepő eredmények, de összességében elmondhatjuk, hogy ifjaink szépen megállták a helyüket. A versenysorozattal kapcsolatban a Highland golf klub, vezető-oktatóját, Szigeti Csabát kérdeztük, nem csupán tanítványai teljesítményéről, de a juniorok fejlődéséről, jövőjéről is.

Szerdán a „kissé zajosra” sikeredett tizedik fordulóval véget érő Junior Touron születtek meglepő és kevésbé meglepő eredmények, de összességében elmondhatjuk, hogy ifjaink szépen megállták a helyüket. A versenysorozattal kapcsolatban a Highland golf klub vezető-oktatóját, Szigeti Csabát kérdeztük, nem csupán tanítványai teljesítményéről, de a juniorok fejlődéséről, jövőjéről is.

„Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, különösen a saját tanítványaimra, az U18-ban első helyezést elérő Horváth Marcellre illetve a szintén szépen játszó Csiki Petire, az U14-ben legjobban teljesítő Holló Zsomborra, az U18-as lányok között másodikként befutó Csíkos Lillára, és a szintén élmezőny közelében végző Briglovics Borókára, Vu Fannira, Tóth Mayára és Flautner Noémire.

Nagy öröm látni és nyomon követni, ahogy a srácok évről évre egyre ügyesednek, egyre jobban teljesítenek. A hazai Junior Touron elért eredményeknek ugyan nincs olyan nagy jelentősége, mint más országokban, éppen ezért a juniorjaink sikereinél inkább a nemzetközi versenyeken való szereplést, és egyre jobb helytállást emelném ki, ami a külföldi, mínuszos hendikepű játékosok mezőnyében nem kis teljesítmény!  Az elért helyezések nem csak nekik, de a magyar golfnak is elismerést, perspektívát jelentenek.

Ennek a hátterében persze rengeteg befektetett munka, energia és idő van, úgy a játékosok, mint az oktatók részéről. Az edzők terén is elég bíztató a helyzet, hiszen a magyar oktatók is tapasztaltabbak és rutinosabbak már, egyre több és jobb játékos kerül ki a kezeik alól. Mindezt ráadásul úgy, hogy sokszor abszolút nincs könnyű dolguk, különösen a kamaszkorban lévő, 16 és 20 év közötti játékosoknál, akikben sokkal több van, mint amit olykor az elért eredményeik tükröznek.  Náluk a legfontosabb a racionális, teljesíthető célok kitűzése.

A fiatalok közül a legnagyobb meglepetéseket hozó játékosok Závaczki Bálint, Kötél Bence és Bertényi Bence, akik folyamatosan hihetetlen eredményeket produkálnak hazai és a nemzetközi megmérettetéseken. A mostani Junior Touron is mindhárman magasan vezetik a kategóriájukat, bár hozzá kell tenni, hogy sokkal többet is készülnek, legalább nyolcszor, tízszer több energiát áldoznak a játékra, mint mások. De meg is van az eredménye, mindhárman kimagasló teljesítményt nyújtanak versenyről versenyre.

Az idősebb játékosok közt Horváth Marcell az, aki folyamatosan stabilan és kiegyensúlyozottan játszik, teljesítményében nincsenek kilengések. Nagyon sokat, nagyon pozitív irányban változott. Pályája elején jóval izgágább, hangosabb gyerek volt, most viszont nyugodtabb, megfontoltabb, higgadtabb lett. A versenyek mellett ráadásul a tanulmányai terén is kitűnő eredményeket ér el, most vettékfel a St. Andrews egyetemre. Nagyon örülök a sikereinek, úgy gondolom, hogy mentálisan ő fejlődött a legtöbbet az elmúlt két évben. Kifejezetten jót tett neki a golf.

Nagyon ígéretesnek látom a juniorok helyzetét, hiszen évről évre egyre többen vannak, egyre erősebb a mezőny és ennek köszönhetően nemzetközi szinten is egyre nagyobb eredményeket érnek el. Ez pedig roppant bíztató a magyar golf jövőjére nézve.”

Fiataljaink előtt, ha ilyen ütemben fejlődnek tovább, még hatalmas lehetőségek állnak. Érdemes a jövőben is odafigyelni rájuk, támogatni fejlődésüket, és megadni a tiszteletet munkásságuknak, játékba fektetett idejüknek és energiájuknak. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés