Barclays flightok

A héten kezdetét veszi a FedEx Kupa rájátszása, mégpedig a The Barclays Championship tornával. A viadalt a Ridgewood Country Clubban rendezik, ezúttal a legérdekesebb flightokat vesszük górcső alá.

A héten kezdetét veszi a FedEx Kupa rájátszása, mégpedig a The Barclays Championship tornával. A viadalt a Ridgewood Country Clubban rendezik, ezúttal a legérdekesebb flightokat vesszük górcső alá.

Martin Kaymer, Adam Scott, Rickie Fowler

A Players és a U.S. Open győztese, Martin Kaymer a volt világelső Adam Scottal és az idén bombaformában lévő Rickie Fowlerrel játszik majd egy flightban. Fowler olyan bravúrt hajtott végre idén, melyre a sportág történetében még nem volt példa, mind a négy Major-tornán a legjobb öt között zárt. Scott - aki címvédőként indul a viadalon - az év elején mutatott kiváló formája után egy picit visszaesett, ám azért a legjobb 15-20 közé mindig beverekedte magát. Kaymer tragikusan játszott a PGA Championshipen, sőt az igazat megvalla a U.S. Open óta nagyon gyatra formát mutat. A német a British Openen 70. lett, a WGC-Bridgestone-tornán T-56, míg a PGA Championshipen lemaradt a CUT-ról. Van tehát min javítania a Barclays-on Kaymernek.

Rory McIlroy, Jimmy Walker, Bubba Watson

A szakemberek többsége azt találgatja, hogy vajon McIlroy képes lesz-e a negyedik tornáját is megnyerni sorozatban. Az észak-ír komoly feladatra vállalkozik, ráadásul az utóbbi napok elég "húzósak" voltak a számára, hiszen New Yorkban volt jelenése a Tonight Show felvételén, majd Manchesterbe utazott, ahol a helyszínen nézte meg az MU bajnokiját. McIlroy nagy formában van, ám kérdés, hogy a sok utazást és az átállással kapcsolatos nehézségeket, hogyan tudja majd átvészelni. Jimmy Walker szintén három tornát nyert az idény során, ám azt még tavaly októberben és az év elején produkálta, azóta viszont csak négy top-10-es helyezést mutatott, igaz ezek mindegyike Major-tornán született. Ami Bubba Watsont illeti, ő két tornát nyert az idén, ám ő is adós a jó eredményekkel. A Memorial tornán volt egy 3. helyezése, azóta viszont egy 16. hellyel büszkélkedhet mindössze. A Ryder Kupa közeledtével ez nem túl jó hír az amerikai szurkolók számára.

Matt Kuchar, Jim Furyk, Sergio Garcia

Matt Kuchar nyaksérülés miatt visszalépett a PGA Championshiptől, ám úgy tűnik hogy készen áll a FedEx Kupa rájátszására. Kuchar idén megnyerte a Heritage tornát, és összesen 10 top-10-es helyezést számlál, tehát a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb játékosa. Furyk a szezon során nyolcszor zárt a legjobb 10 között, ám 2010-óta nem nyert a PGA Touron. Kanadában közel volt hozzá, ám elszalasztotta a lehetőséget, így nem tudta lezárni hosszú nyeretlenségi szériáját. Ami Garciát illeti, az Openen és a PGA Championshipen is kiválóan játszott, ám a győzelmet mégsem tudta egyiken sem megszerezni. Érdekes, hogy a spanyol 2008-ban megnyerte a Players Championshipet, ám azóta mindössze egy tornagyőzelmet szerzett a PGA Touron, két éve a Wyndham Ch-t nyerte meg.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés