Új utak, új lehetőségek

 Horváth Marcell karrierje meredeken ível felfelé, hiszen ősztől felvételt nyert a skóciai St. Andrews egyetemre, ahol közgazdaságtant és menedzsmentet fog tanulni. Ez már önmagában is nagy eredmény, de Marcell még tudja fokozni: augusztus 31-étől részt fog venni az egyetem edzőtáborában, ahol a hét legjobb golfozót fogják beválogatni a világszínvonalú játékosokat felvonultató, első csapatba.

 Horváth Marcell karrierje meredeken ível felfelé, hiszen ősztől felvételt nyert a skóciai St. Andrews egyetemre, ahol közgazdaságtant és menedzsmentet fog tanulni. Ez már önmagában is nagy eredmény, de Marcell még tudja fokozni: augusztus 31-étől részt fog venni az egyetem edzőtáborában, ahol a hét legjobb golfozót fogják beválogatni a világszínvonalú játékosokat felvonultató, első csapatba.

„Nyár elején, az 54. Magyar Amatőr Golfbajnokság harmadik napján derült ki, hogy felvettek a St. Andrewsra. Emlékszem, aznap annyira örültem a hírnek, hogy képtelen voltam a játékra koncentrálni. A nyár folyamán azután írtam egy e-mailt az első csapat edzőjének, David Wattnak és elküldtem neki egy CV jellegű dokumentumban a versenyeimet, eredményeimet, havi átlagomat és teljesítményemet. Ő ez alapján azt írta vissza, hogy a második csapatba egészen biztosan bekerülök, de talán még az elsőbe is. Ez majd az augusztus 31-én kezdődő, egy hetes edzőtáborban fog eldőlni: ott mérik fel a játékosokat és válogatják ki a rengeteg jelentkező közül a legjobb hetet, akikből később Anglia legjobb golfozói lehetnek! Még sokat kell fejlődnöm, hiszen 22 évesekkel is fel kell vennem a versenyt, akik ráadásul, velem ellentétben, jól ismerik a kinti pályát. Ez mindenesetre hatalmas lehetőség, és örülök, hogy élhetek vele.

Addig már csak két hét van hátra, éppen ezért a nyár további részében már nem fogok tudni versenyeken indulni. El kell kezdenem készülni a táborra, javítani az erőnlétemen, kondimon és a swingemen.  Azonban a Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, illetve a Junior Tour fordulói elvileg kötelezőek a junior válogatott tagjainak. Igyekszem ezeket is gyakorlási lehetőségként felfogni, de valószínűleg magára a versenyzésre nem fogok tudni most koncentrálni.

A Junior Bajnokságon és a Junior Touron hozott teljesítményemmel meg vagyok elégedve, bár az eredményekkel közel sem. Az az igazság, hogy nagyon jól játszottam, de ott rontottam el, hogy rágörcsöltem. A Junior Bajnokság első napján 9 ütésnyi hátrányom volt, +8-cal végeztem, amit a második nap sikerült 1 ütésnyire levinnem és végül +3-mal fejeztem be a kört. Ennek nagyon örültem, visszatért az önbizalmam, Greff Bálinttal holtversenyben álltunk. A zárónapon azonban tripla bogey-val indítottam már az első szakaszon, de a 13-asig behoztam a lemaradást és egészen a 15-ösig újból egálban voltunk Bálinttal (+1). A következő szakaszon azonban Bálint birdie-t ütött, majd két par-t, így ő nullával végzett. Én tartottam a +1-et, de az utolsó szakaszon becsúszott egy bogey, így +2-vel zártam a napot. Nagy küzdelem volt, de úgy érzem, hogy a magam részéről mindent megtettem. Bálintnak viszont nagyon gratulálok, szép játékával igazán kiérdemelte a magyar fiú mezőny első helyét.

Az edzőmmel, Szigeti Csabával is átbeszéltük ezeket a dolgokat. Csaba azt mondta, hogy az eredmények tekintetében sokkal több van bennem, de a játékom, az ütéseim még soha nem voltak ilyen pontosak, és nagyon jól érzem a labdát.  A keddi Junior Touron is hasonló történt, az ott elért +4-es eredményem sem igazán tükrözi a játékomat vagy a tudásomat. Annak azért örülök, hogy a legfontosabbat, a játékom stabilitását, végig jól tudtam hozni a Junior Touron.

Az egyetem szeptember 6-án fog kezdődni, az előtte levő egy hétben lesz az edzőtábor. Nagyon szeretnék bekerülni az első csapatba már az elején, de szerencsére akkor sincs nagy baj, ha nem sikerül, mert a csapat tagjai, teljesítményüktől függően, folyamatosan változhatnak. Év közben az egyetemi kollégiumban fogok lakni, a tábor alatt pedig a szervezők biztosítanak majd szálláslehetőséget. Az óráim reggel 11-től fognak kezdődni, szerda délutánonként viszont nincs tanítás, mert akkor zajlanak az egyetemi bajnokságok fordulói.  Nagyon izgalmas lesz, már alig várom!”


 
 
St. Andrews Campusa
 


Old Course - Putting green


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés