Hideg fej és lélekjelenlét

A keddi Junior Tour U 12-es kategóriáját Závaczki Bálint vezeti, -4-es teljesítményével, míg az U18-ban Rózsa Dávid a második helyen végzett +5-tel. Mindkét játékos fantasztikusan játszott a versenyen. Kisebb-nagyobb hibák, tévedések, rossz döntések ugyan mindkettejüknél becsúsztak, ám végül Bálintnak és Dávidnak is sikerült felülkerekednie a drámai helyzeteken. 

A keddi Junior Tour U 12-es kategóriáját Závaczki Bálint vezeti, -4-es teljesítményével, míg az U18-ban Rózsa Dávid a második helyen végzett +5-tel. Mindkét játékos fantasztikusan játszott a versenyen. Kisebb-nagyobb hibák, tévedések, rossz döntések ugyan mindkettejüknél becsúsztak, ám végül Bálintnak és Dávidnak is sikerült felülkerekednie a drámai helyzeteken.

„Bálint nagyon jól érezte magát, nyugodtan és kiegyensúlyozottan játszott a versenyen. – kezdte a beszámolót a versenyző apukája, Závaczki Zsolt. - A magával szembeni elvárást, hogy az U12-es elütőről legalább part üssön, mindössze két alkalommal nem sikerült teljesítenie: a második és a tizennegyedik szakaszon is bogey-t ütött. Ez utóbbin, a tizennégyesen, egy rossz ütőválasztás miatt született ez az eredmény, nem tudta a labdát egyből a greenre vinni. Ez csak azért sajnálatos, mert ez a pálya egyik legkönnyebb szakasza. A hat birdie-vel és tíz parral viszont, kiválóan tudta ezeket ellensúlyozni, így végig mínuszban maradt a teljesítménye. 

A szervezés, a többi Junior Tour versenyhez képest, itt Kisorosziban volt a legjobb, bár még mindig van mit finomítani. Az szokott problémát okozni, hogy a flightok az egyes és tízes elütőről egyszerre indulnak, ami sokszor torlódáshoz, várakozáshoz vezet. Ez különösen a fiatalabb játékosokat érinti, hiszen ők rövidített elütőről játszanak, így három óra húsz perc alatt lezajlik a játék és gyorsan utolérik a többieket.  A startlista és a mezőny azonban nagyon jó volt, és az említetteken túl a szervezéssel sem volt többnyire gond.

Bálint a hétvégi Junior Bajnokságon is nagyon szép teljesítményt hozott. A harmadik nap végén +18-cal (229 ütéssel) végzett, ami azért nagyon jó eredmény, mert korosztálya ellenére ő is a sárga elütőről játszott. Bálint azonban még így is tudott javítani a hendikepjén (kétszer is), és már most teljesítette az év végéig kitűzött célt: sikerült a hendikepjét 6 alá vinnie (5,8). Jövőre viszont már betölti a 13. életévét, így kilépve az U12-es kategóriából már neki is a sárga elütőről kell majd játszania a versenyeken.”   

A Junior Tour U18-as kategóriájában Rózsa Dávid a második legjobbként végzett, és mindössze egy ütéssel maradt le a +4-et teljesítő Horváth Marcelltől.

„A teljesítményemmel nagyrészt elégedett vagyok. Az első kilenc nem sikerült annyira, három bogey-ba és egy dupla bogey-ba is belefutottam. A verseny második felében már belejöttem a játékba, jöttek a birdiek (3), bár a rossz pályastratégiám miatt, a 16-oson sajnos becsúszott egy tripla bogey. Ha ez nincs, akkor sikerült volna az első helyen végeznem, hiszen Horváth Marcival, akivel egy flightban játszottunk, addig a szakaszig együttállásban voltunk. A bogey után ütöttem egy part, majd az utolsó szakaszon egy birdie-t, de már nem tudtam behozni a lemaradást.

Mint említettem, Marcival játszottunk együtt, illetve velünk lett volna Horváth Ádám is, de ő végül nem jött el a versenyre. Marci végig stabilan teljesített, bár az első kilencen neki is becsúszott egy dupla bogey, ami az ő esetében extrémnek számít.  Nagyon jóban vagyunk, így a verseny során mindketten remekül éreztük magunkat, és talán éppen ennek köszönhetően tudtunk mindketten jól teljesíteni.

A Junior Bajnokságon, különösen a második napon, nem voltam túl jó formában. Az első nap még nem volt gond, a kör végére legjobb barátommal, Csányi Olivérrel holtversenyben álltunk (+4). Szombaton azonban a második kilencre elment az érzés, elszálltam, +15-tel végeztem a kört. Ezek után eléggé magam alatt voltam, a verseny után kimentem a rangre gyakorolni Palanszki Benjaminnal, aki sok jó tanáccsal látott el. Mindezek következtében a harmadik napon újból sikerült jó teljesítményt hoznom." 

Dávid következő versenye, a Junior Tour kilencedik fordulója lesz, augusztus 18-án, Balatonudvariban, ahol ismételten szeretne felkerülni a dobogóra. A szezonban több társával együtt ő is részt fog venni a Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságon, amire legjobb barátjával, Csányi Olivérrel fog készülni. Závaczki Bálint augusztusi menetrendje azonban nem engedi a Royal Balaton versenyén való részvételt, mivel akkor a balatongyöröki Imperial klubbajnokságon fog indulni, hogy immáron harmadszorra is megvédje bajnoki címét. Bálintnak a szezon további része sem fog pihenést hozni, hiszen szerepelni fog több nemzetközi versenyeken is: a Faldo Series újabb állomásán, illetve a U.S. Kids cseh és szlovák open döntőin.

 

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés