Hendikep-szerviz és bormámor

 A Golf Club Imperial Balaton érdekesebbnél érdekesebb versenyeket sorakoztat fel annak érdekében, hogy a játékosok minél jobban érezzék magukat a pályán, illetve, hogy új tehetségek is megismerkedhessenek a golf világával. A balatongyöröki klub augusztus 2-án tartotta meg (a szezonban immáron másodszor) a Best Improve versenyt. A múlt hétvégén, augusztus 8.-án pedig, az Istvándy Pincészet Putt versenyét. A rendezvények házigazdája, Gschwendtner Sonja számolt be lapunknak a két eseményről. 

 A Golf Club Imperial Balaton érdekesebbnél érdekesebb versenyeket sorakoztat fel annak érdekében, hogy a játékosok minél jobban érezzék magukat a pályán, illetve, hogy új tehetségek is megismerkedhessenek a golf világával. A balatongyöröki klub augusztus 2-án tartotta meg (a szezonban immáron másodszor) a Best Improve versenyt, a múlt hétvégén, augusztus 8.-án pedig, az Istvándy Pincészet Putt versenyét. A rendezvények házigazdája, Gschwendtner Sonja számolt be lapunknak a két eseményről. 

A Best Improve rendezvényeket elsősorban azoknak találtuk ki, akiknek nincsen alkalmuk a versenyzésre, és így a hendikepjük is változatlan marad. A verseny tehát a hcp karbantartására jött létre, egyfajta „hendikep szervizként”, éppen ezért a legtöbbet javító játékost díjazzuk a végén. A rendezvényt péntekre, munka utánra szerveztük, így a játékosok délután 4-kor indultak neki a 9 szakasznak. A második mérkőzést végül az osztrák származású, de Magyarországon élő klubtagunk, Ruhs Heidelinde nyerte, aki 45-ös hendikepjét a nap végére 37-re javította. Nyereményül egy üveg finom borral és borospoharakkal ajándékoztuk meg, a palackra pedig rágravíroztattuk a „Best Improver” feliratot.

Gschwendtner Sonja és Ruhs Heidelinde az eredménykihirdetés után

Az eredményhirdetés után volt egy közös vacsora, ahol rablóhússal, pirított krumplival és meggyes süteménnyel vendégeltük meg a játékosokat. A verseny és a vacsora is nagyszerű hangulatban telt, mutatja ezt az is, hogy a játékosok nem széledtek szét utána, hanem még este is a klubházunkban maradtak és kellemesen elbeszélgettek, mulattak, lazítottak egy kicsit.

Szeptemberben harmadszorra is megrendezzük a Best Improve-ot, ami ebben a szezonban az utolsó lesz. A sok pozitív visszaigazolás miatt jövőre is tervezünk egy ilyen sorozatot, méghozzá már májustól és havi rendszerességgel.”


A múlt hétvégén az Istvándy Pincészet Putt versenye alkalmából gyűltek össze a játékosok a Golfclub Imperialban. Az atmoszféra, mint ahogy a klub többi versenyén, most is nagyon kellemes volt.

Igyekszünk minél több különlegességgel várni a játékosokat és egyúttal bevonzani az új érdeklődőket. Ebben a versenyben több ilyen specialitás is volt: a 18 lyukas putting greenen folyó játék, illetve a mérkőzés végén megrendezett borkóstolás is - melyhez az Istvándy Pincészet szolgáltatta az italokat - nagy sikert aratott a 38 induló körében.

Az Imperial pályáján kissé csalókák a greenek: gyorsnak néznek ki, de valójában inkább furfangosak az érdekes törések miatt. Ez eléggé megnehezíti a játékosok dolgát, de ugyanakkor nagyon izgalmassá is teszi a versenyt. A második és harmadik helyen, Zsurzsa Sándor és RuhsHeidelinde között holtverseny alakult ki (39-39), melyet végül playoff-fal döntöttünk el. A végeredmény szerint így RuhsHeidelinde két puttal a második, Zsurzsa Sándor pedig 3 puttal a harmadik helyezett lett. A képzeletbeli dobogó legfelső fokán Probst Bernhard áll, aki nyereményül egy borválogatást kapott az Istvándy Pincészettől.

A verseny végén szintén finom vacsorával, hidegtállal, langallóval, krumplis pogácsával és persze finom borokkal vártuk a játékosokat. Úgy gondolom, hogy most is nagyon eredményes, jó hangulatú versenyt zártunk le, ez abból is látszik, hogy a játékosok még éjfélkor is bulizgattak, beszélgettek a klubházban.

 

Istvándy Pincészet Putt verseny

A következő verseny Balatongyörökön az Imperial klubbajnokság lesz, augusztus 23-án. Sonja azonban addig sem pihen: Décsy Attilával, a klub vezető oktatójával, kedden Hévízre látogatnak, hogy a golf népszerűsítése érdekében az érdeklődők ingyenesen is kipróbálhassák a játékot.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés