Gyakorlónap: így készültek a juniorok II. rész

 A csütörtöki gyakorlónapot versenyzőink közül többen is kihagyták más elfoglaltság, pihenés vagy éppen edzés miatt. Ők a délutáni, esti órákban érkeztek a helyszínre, ahol nyugodt körülmények között készülhetnek lélekben is a másnapi megmérettetésre.

A csütörtöki gyakorlónapot versenyzőink közül többen is kihagyták más elfoglaltság, pihenés vagy éppen edzés miatt. Ők a délutáni, esti órákban érkeztek a helyszínre, ahol nyugodt körülmények között készülhetnek lélekben is a megmérettetésre.


Ifj. Csiki Péter

„Szerencsére sok időm volt a készülésre az utolsó versenyem, a Young Masters után. Szigeti Csaba edzőmmel leginkább a rövid játékra, illetve a swing korrigálásra koncentráltunk, készítettünk videókat, ezek alapján javítottunk a technikámon.

A tavalyi Junior Bajnokság óta érzem, hogy jelentősen fejődött a játékom, pontosabban az ahhoz való hozzáállásom. Korábban több kockázatot vállaltam, most viszont törekszem arra, hogy hidegvérrel döntsek, ütéseim pontosak legyenek, nyugodtan és megfontoltan játsszak a versenyen. Igyekszem majd stabil játékot nyújtani, és remélem, hogy jobb lesz majd a teljesítményem.”


Paál Julianna

„Az előző évi Junior Bajnokság sajnos nem sikerült jól, nem voltam megelégedve az akkori teljesítményemmel. Most már jóval bizakodóbb vagyok, hiszen a tavalyi 15.5-ös hendikepemet sikerült levinni 6.2-re, amivel negyedik helyezett lettem a hcp sorrendben.

Ha itthoni versenyen indulok, akkor előtte egy héttel kimegyek a pályára, nekem az az igazi gyakorlónapom. Különféle speciális, személyre szabott edzéstervem van, mellyel javítjuk a swingemet, emellett gyakorlom a puttokat és a rövid játékot is. A verseny előtti napon is le szoktam menni edzésre és paradox módon jó jelnek veszem, ha aznap rosszul játszom, olyankor azt érzem, hogy a versenyen jól fog menni.

Nagyon remélem, hogy szép időnk lesz a hétvégén, különösen az elmúlt hetek szeszélyes időjárása után. Szeretnék stabilan játszani, illetve az országos mezőnyben az első ötben benne lenni.”


Surányi Balázs

„A hétfői Junior Tour hetedik fordulója után (+9) nem maradt túl sok időm a gyakorlásra, de ami volt, azt igyekeztem maximálisan kihasználni. A junior csapat néhány tagjával, Greff Bálinttal, Kötél Bencével és Bertényi Balázzsal edzettünk együtt a hét minden napján. Sokat voltunk kinn a pályán, chipet, puttot és elütést gyakoroltunk. Sokszor ott volt velünk Kötél Balázs is, és Bertényi Balázzsal együtt segítettek minket, elláttak jó tanácsokkal és javítottak a játékunkon.

A tavalyi máriavölgyi versenyen annak ellenére, hogy nem értem el kiemelkedő eredményt, mégis minden nap sikerült egy kicsit javítanom, fejlődnöm. Idén azonban úgy érzem, összeállt a játékom, és nagy örülök annak is, hogy a tavalyi 12.5-ös hendikepemet sikerült 10 alá vinnem (9.1.). Ennek a további javítására törekszem a mostani Junior Bajnokságon is, és persze szeretnék minél jobb helyezést elérni a versenyen.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés