Kevin Stadler győzött Phoenixben

 Az amerikai Kevin Stadler győzelmével ért véget a PGA Tour aktuális tornája, a Waste Management Phoenix Open. Stadler pályafutása első tornagyőzelmét aratta, sikere ezúttal egy másfél méteres putton múlt, melyet Bubba Watson hagyott ki a 18. greenen.

Az amerikai Kevin Stadler győzelmével ért véget a PGA Tour aktuális tornája, a Waste Management Phoenix Open. Stadler pályafutása első tornagyőzelmét aratta, sikere ezúttal egy másfél méteres putton múlt, melyet Bubba Watson hagyott ki a 18. greenen.

Kevin Stadler lélekben talán már felkészült a playoffra, hiszen a Phoenix Open utolsó napján ő és Bubba Watson ugyan olyan eredménnyel érkeztek meg a 18-as szakasz greenjéhez. Stadler nem hibázta el par puttját, míg Watson csodák csodájára elrontotta a maga másfél méteres par gurítását, így playoff helyett Kevin Stadler fogadhatta a gratulációkat.

Stadler (65, 68, 67, 68=268, -16)239. tornáján első győzelmét aratta a Tour-on, tehát jó sokat várt az áttörésre. Vasárnap öt birdie és egy dupla bogey került fel a kártyájára, míg Watson három szakaszt hozott birdie-vel, hármat bogey-val, köztük az utolsót is. Stadler saját bevallása szerint a 18-as greenen csak a playoffra gondolt, valamint arra, hogy vajon mikortól nézheti végre a Super Bowlt, ahol coloradói lakoshoz hűen a Denver Broncos sikeréért szurkolt. Watson szívességet tett neki, elrontott gurítása után nem volt playoff, Stadler összeölelkezhetett kedvesével, majd édesapjával aki mindenkinél büszkébb volt rá.

Nem véletlenül, hiszen Craig Stadler maga is golfozó, méghozzá a „híresebb” fajtából. Az „öreg” neve mellett 13 PGA Tour tornagyőzelem áll, közte egy Masters siker 1982-ből. Az idősebbik Stadler jelenleg a Champions Tour-on játszik és Masters győztesként elindulhat idén Augustában. Ahogy a fia is, így ők lesznek az első apa és fiú, akik egy időben vesznek részt az egyik legpatinásabb Major-tornán. Stadler édesapja hivatalosan is bejelentette, hogy az idei lesz az utolsó Masters, hiszen megígérte magának, hogy amint lehetősége lesz fiával együtt játszania Augustában, többet nem indul az idény első Major-viadalán.

Kevin Stadlernek három nappal 34. születésnapja előtt sikerült a nagy áttörés, megszerezte a hőn áhított PGA Tour sikert, a világranglistán ezzel a 124. helyről betört az első 60 közé és készülhet az áprilisi Mastersre meg a WGC tornák közül a Match Play-re is. Egy dolog miatt bánkódhatott csupán, mégpedig, hogy kedvenc csapata sima vereséget szenvedett a Super Bowlon, de talán ezúttal még ez sem rontotta el a kedvét.

A torna végeredménye:

Kevin Stadler 65-68-67-68—268 (-16)
Graham DeLaet 67-72-65-65—269 (-15)
Bubba Watson 64-66-68-71—269 (-15)
Hunter Mahan 66-71-65-68—270 (-14)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés