Hajtanom kellett

  Lexi Thompson nem kevés rekordot állított már fel karrierje során, és miután tinédzserként megnyerte a Navistar Classicot, életútja csakis a golfról, annak pozitív hatásairól, és a jó ügyekért való harcról szól.

 Lexi Thompson nem kevés rekordot állított már fel karrierje során, és miután tinédzserként megnyerte a Navistar Classicot, életútja csakis a golfról, annak pozitív hatásairól, és a jó ügyekért való harcról szól.

Kijelenthetjük, hogy Lexi Thompson nem tipikus golfozó. Emellett azt is hozzácsaphatjuk, hogy nem tipikus tinédzser. A még csak 18 éves játékos ugyanis vasárnap megszerezte karrierje harmadik profi győzelmét, utóbbit vasárnap, Mexikóban.

A floridai születésű hölgy mindösszesen 16 éves volt, amikor tehetségének és szorgalmának köszönhetően berobbant a köztudatba, majd pedig ebben az esztendőben tovább emelte a tétet, hiszen kupával térhetett haza Malajziából nem is olyan régen, illetve néhány napja Mexikóból is.

A 2013-as év inkább Inbee Park szárnyalásáról szólt, de azért nem szabad megfeledkeznünk a többiekről sem, akik hasonlóan szép eredményeket tudnak felmutatni ezt az esztendőt figyelembe véve. Thompson természetesen közéjük tartozik.

A múlt héten rendezték meg a Lorean Ochoa elnevezésű tornát, amelynek sorsáról valójában a legutolsó szakasz döntött. A fő küzdelem Thompson és Stacy Lewis között zajlott, és miután utóbbi a 17-es szakasznál rontott, a fiatal játékoson volt a sor, hogy mindent egy lapra feltéve kierőszakoljon magából egy birdiet a zárószakasznál.

Nem volt egyszerű dolga a floridainak, hiszen egy rendkívül trükkös, hepe-hupás pályáról van szó, de Thompson megoldotta, és végeredményben egyetlen ütéssel, de nyert. Lewis is kénytelen volt kockáztatni a 18-asnál, ám az ő próbálkozása célt tévesztett, így meg kellett elégednie a második hellyel.

„Stacy egy fantasztikus játékos. Tudtam, hogy képes lesz megszorongatni az utolsó napon, és igazából bármikor képes lenne. Amikor a hátsó szakaszoknál átvette a vezetést egy időre, váltanom kellett. Tudtam, hogy mindenképpen birdiekre van szükségem, mivel ő biztosan nem fog megállni, nem fogja feladni. Egy elképesztő játékosról van tehát szó, akivel megtiszteltetés és nagyon jó móka volt ma együtt játszani.” – nyilatkozta Thompson vasárnap.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés