Végre a nyugalom szigetén

Espen Kofstad számára az elmúlt időszakban voltak rázósabb hetek, de mára már ismét a régi önmagát tudja nyújtani a pályán. A tavalyi Challenge Tour bajnok fantasztikusan nyitott a Wales Openen.

Espen Kofstad számára az elmúlt időszakban voltak rázósabb hetek, de mára már ismét a régi önmagát tudja nyújtani a pályán. A tavalyi Challenge Tour bajnok fantasztikusan nyitott a Wales Openen.


Csütörtökön elstartolt az idei Wales Open, amelynek nyitónapján többen remek eredményt produkáltak. A tabella élére az az Espen Kofstad került, akire ezen a héten nem kevés árgus szem szegeződik. A tavalyi Challenge Tour bajnok személyét egyre többször hozzák szóba a jövő évi Ryder Cuppal, bár maga a játékos nem fűz vérmes reményeket a csapatba kerüléshez, a tegnapi játéka azért elgondolkodtató lehet Paul McGinley számára.


A norvég golfozó az első 9-en beütött 2 birdiet és egy bogey-t, majd a fordulót követően érkezett 2 birdie, valamint a 14-es szakaszon egy bogey. Aztán a finis következett… Nem mindennapi végjátékot láthattunk a 26 éves sportolótól, aki az utolsó 4 szakaszon összesen 3 birdiet és egy eagle-t termelt. A nap végén egy 64-es score kártyát adhatott le, a neve mellé pedig -7-et véstek fel, ami kétütéses előnyt jelent péntekre nézve.


Az európai csapat kapitánya ezekkel a szavakkal jellemezte a norvég teljesítményét. „Micsoda végjáték! Egy birdie, birdie, birdie, eagle finis egyszerűen fantasztikus!” Ehhez a jellemzéshez mi sem tudunk sokat hozzáfűzni. A kapitány egyébként csütörtökön 70-et játszott – akárcsak Grégory Havret vagy Raphael Jacquelin -, így a neve mellé -1-et írtak fel.


A tavalyi év egyébként nem alakult valami fényesen Kofstad számára a Challenge Tour megnyerése után, nyaksérülése okán pedig nagyobb tornákat is ki kellett aztán hagynia. A pihenés és a sportpszichológus azonban kezelésbe vette a játékost, és ma már minden visszazökkent a régi kerékvágásba.


„Az elmúlt 2 hétben szerencsére nagyon nyugodt tudtam maradni. Kicsit megpróbáltam a fejemben rendezni a dolgokat. A nyaksérülésem miatt ugyanis stresszes voltam, és sokáig képtelen voltam annyit edzeni, amennyit szerettem volna.” – kezdte Kofstad.


„A mai napon egyáltalán nem voltam ideges, és könnyedén mozogtam a pályán. Csak ütöttem a labdákat, és végül eredményesen sikerült ütőt ragadnom. A 17-es hosszú puttnál volt némi szerencsém is, akárcsak a legutolsó szakasznál, annál a bunkerütésnél.” – folytatta a játékos. Kofstad hozzátette egyébként, hogy nagyon szívesen szerepelne a Ryder Cup csapatban, de véleménye szerint, nincs reális esélye annak, hogy ez megtörténik a közeljövőben. Mindazonáltal, csütörtökön egy elég jó jelentkezési lapot adhatott le a kapitánynak.


Két ütéssel van csak lemaradva egy játéknap után az ausztrál Richard Green, aki egy bogey mentes kört produkált, valamint Chris Wood, aki a 15-ös szakaszon ugyancsak előhúzott egy eagle-t a bagből. Ők tehát -5-ös eredményről vághatnak neki a pénteknek, míg Grégory Bourdy, Tjaart Van Der Walt és Mark Foster -4-ről.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés